Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μια εβδομάδα έμεινε για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο!

Έτοιμος για την 3η του συμμετοχή σε παραολυμπιακούς ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Οι 16οι Καλοκαιρινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου του 2021. Στο σύνολο περισσότεροι από 4,400 αθλητές θα δηλώσουν παρόντες, σε 22 διαφορετικά αθλήματα διαγωνιζόμενοι για 539 απονομές μεταλλίων.

Στη συγκρότηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής για την Ιαπωνία βρίσκεται  και ο δις Παραολυμπιονίκης (Λονδίνο 2012 & Ρίο 2016) Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος αναχωρεί την Πέμπτη 19 Αυγούστου για το Τόκιο.

Το πείσμα και η δύναμη της καρδιάς του τον έφτασαν στην κορυφή. Εδώ και 10 χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης. Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα του ακοντισμού.

Οι διακρίσεις του …αμέτρητες.

Δύο  μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, 1 Χρυσό και 1 Χάλκινο. Ακόμα μετράει 9 σημαντικές διακρίσεις με  μετάλλια, 1 Χρυσό και 4 Ασημένια σε Πανευρωπαϊκό και 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Από 2011 είναι… ισόβιος πρωταθλητής. Συμμετοχή σε πάνω από 90 διοργανώσεις Εθνικού και Παγκόσμιου επιπέδου. Τα μετάλλια …αναρίθμητα…

Σε αυτή την Παραολυμπιαδα έχει επιλεχθεί ως μέλος της Ελληνικής αποστολής και ο ένας από τους δύο προπονητές του, ο Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Σε δηλώσεις του ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Μανώλης Στεφανουδάκης, αναφέρει:

«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο αλλά και στόχος ζωής για κάθε αθλητή, έτσι κι εγώ μετά από 5 χρόνια σκληρής προετοιμασίας, με πολλές δυσκολίες, πολλούς τραυματισμούς, αισθάνομαι ευλογημένος που θα συμμετάσχω για 3η συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιάδα εκπροσωπώντας τη χώρα μου κι ελπίζω για άλλη μια φορά οι κόποι μας να αποδώσουν καρπούς. Στο Τόκιο θα βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές και το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι αρκετά υψηλό. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην επίτευξη ενός πολύ καλού αποτελέσματος. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους προπονητές μου Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο, αλλά και όλο τον κόσμο  που  είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο για να καταφέρω τους επιθυμητούς στόχους. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με υποστηρίζουν, υπόσχομαι να ανταποδώσω με μια πολύ καλή ‘’βολή’’ την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ