Συνδεθείτε μαζί μας

EUROBASKET

Μουζουρίδης: «Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Κυπριακής Ομοσπονδίας η συνδιοργάνωση του EuroBasket»

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει αριθμό αναμετρήσεων στο Ευρωμπάσκετ του 2025!

Όπως έγινε χτες (29/3) γνωστό, η Κύπρος θα αναλάβει τη διοργάνωση ενός ομίλου από το EuroBasket 2025, αποτελώντας μια εκ των συνδιοργανωτών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μαζί με τη Λετονία και τη Φινλανδία. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ και την εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι». Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σχετικά με την επιτυχία της Κυπριακής ομοσπονδίας:

«Είναι η μεγαλύτερη αθλητική επιτυχία που έχει επιτευχθεί από την ημέρα της ίδρυσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι για τη χώρα μας αυτή η τεράστια σημερινή επιτυχία. Το θέλαμε, το πιστέψαμε και δουλέψαμε με «γεμάτες μηχανές» από την αρχή, γιατί έπρεπε να κινηθούμε σε επαγγελματικά επίπεδα,ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBAEuropeνα μας δώσει την καλύτερή του σε αξία διοργάνωση, το Ευρωμπάσκετ.

Έπρεπε να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερκαλύψουμε τις διάφορες αδυναμίες τις οποίες είχε ο δικός μας φάκελος υποψηφιότητας. Σε όλο αυτό το δικό μας εγχείρημα, βρισκόταν στο πλευρό μας σε επίπεδο συμβουλών και υποστήριξης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο κύριος Λιόλιος, απ’ την ημέρα ανάληψης της δικής του προεδρίας, και στρατηγικά μας έδινε τις δικές του ιδέες και κατευθυντήριες γραμμές, ούτως ώστε σήμερα να καταφέρουμε αυτό το τεράστιο επίτευγμα. Ευχαριστώ τον κύριο Λιόλιο προσωπικά, όπως και ευχαριστώ την κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας, αλλά και τον Υπουργό Κωνσταντίνο Πετρίδη, που ήταν απ’ την πρώτη μέρα κοντά μας».

Για το βίντεο της ανακαίνισης του γηπέδου: «Μεταμορφώνεται το γήπεδο, κάτι που το δείχνει και το βίντεο. Θέλαμε να το αποτυπώσουμε εντελώς, ούτως ώστε να καθησυχάσουμε τυχόν ανησυχίες του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBAEurope. Το στάδιο έχει χτιστεί πριν 15-18 χρόνια, είναι της τάξης των 6.5 χιλιάδων θεατών και θα αναβαθμιστεί σε 10 χιλιάδες. Μέσα σε όλη τη μεταμόρφωση, θα γίνει και η ανακαίνιση όλων των παράπλευρων υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρουμε σε ένα κορυφαίο επίπεδο διοργάνωσης που θα αγωνίζονται κορυφαίου επιπέδου παίκτες. Θα κάνουμε αρκετά πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROBASKET