Συνδεθείτε μαζί μας

ΣΤΙΒΟΣ

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ολυμπιακές αποστολές

Δεκάδες είναι οι αθλητές, προπονητές και αξιωματούχοι που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του νέου κορωνοϊού.

Όπως αποκαλύπτει η «Κ» μόνο στην ελληνική ομάδα υπάρχουν τρία άτομα που δίνουν μάχη με τον χρόνο και την Covid-19 ώστε να προλάβουν να φύγουν για το Τόκιο και να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στη διοργάνωση της Ιαπωνίας αναμένεται να ταξιδέψουν αποστολές από 206 χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, οι περισσότεροι από τους αρχηγούς αποστολής έχουν επικοινωνήσει με την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2021» και ζήτησαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες εισαγωγής στο Ολυμπιακό Χωριό διότι αθλητές, προπονητές, ή συνοδοί βρέθηκαν θετικοί σε κάποιο από τα υποχρεωτικά τεστ που πρέπει να γίνουν πριν από την αναχώρηση των ομάδων. Κάθε μέλος μιας αποστολής πρέπει να υποβληθεί σε ένα πρώτο τεστ 94 ώρες πριν από την πτήση. Τα περισσότερα από τα θετικά αποτελέσματα προέρχονται από αυτό το τεστ.

Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα σε αποστολές από χώρες της Αφρικής κλπ. Σε αυτές το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ξεπερνάει κατά πολύ τα ποσοστά των άλλων χωρών.

Ανάμεσα στους αθλητές που έχουν νοσήσει βρίσκονται και αρκετοί από αυτούς που θεωρούνται φαβορί για διάκριση. Αυτό δείχνει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα υπάρξουν πολλές απουσίες. Από την άλλη πλευρά, εκτός από τα θετικά δείγματα, αρκετοί είναι οι αθλητές που αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία διότι δεν θέλουν να ρισκάρουν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της τενίστριας Βικτόρια Αζαρένκα, χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης το 2012, η οποία έγραψε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πήρα τη δύσκολη απόφαση να μην αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις κερδίζοντας το χρυσό και εκπροσωπώντας τη Λευκορωσία σε προηγούμενες διοργανώσεις. Με όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας, όμως, ξέρω ότι είναι η σωστή απόφαση για μένα και την ομάδα μου. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι, εκπροσωπώντας τη Λευκορωσία. Εύχομαι στους συναθλητές μου ασφαλείς, υγιείς και επιτυχημένους αγώνες».

 

Πηγή: Kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΣΤΙΒΟΣ