Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο ωράριο στο λιανεμπόριο από σήμερα και στο Ηράκλειο

Αλλάζει το ωράριο, για την αποφυγή του συνωστισμού

Με νέο ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές- από Δευτέρα έως Παρασκευή- από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται από σήμερα στην περιφέρεια Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης.

Η απόφαση για την αλλαγή του ωραρίου ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, αλλά και στα καταστήματα. Το μέτρο δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόσβαση στα καταστήματα λιανικού εμπορίου απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR ή rapid test. Τα παιδιά 4-17 ετών έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με self test των τελευταίων 24 ωρών.

Στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία η πρόσβαση γίνεται χωρίς έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ