Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκος Παπαδόπουλος:«Με έδιωξαν γιατί με αγαπούσε ο κόσμος!»

Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα μπορούσαν να του πουν το τι πρέπει να κάνει

Αποκαλυπτικός για το πέρασμα του ως προπονητής στον ΟΦΗ ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, στην συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “Στρογγυλή Θεά”, με τον Αντώνη Σαριδάκη στο crete2day.com.

Δεν έκρυψε μάλιστα πολλές φορές την πικρία του για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο και η συναισθηματική του φόρτιση για όσα είπε, τον έκαναν πολλές φορές να δακρύσει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

 «Όταν ήρθα στον ΟΦΗ της Football League που ήταν 11 βαθμούς πίσω από την Λαμία και τον Απόλλων Σμύρνης, είχα ήδη 2 χρόνια στην Super League με τον Ηρακλή.

Οπότε επέλεξα να έρθω σ’ αυτή την κατηγορία μόνο για τον ΟΦΗ.

Μόλις μου έγινε η πρόταση από τον ΟΦΗ χωρίς να το σκεφτώ είπα αμέσως το ΝΑΙ και σε αυτό έπαιξε ρόλο το συναίσθημα.

Έκανα μια τεράστια προσπάθεια σε αυτή την ομάδα, που μόνο όσοι ήταν τότε δίπλα μου γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε. Το πώς έφτασε αυτή η ομάδα να είναι στην Super League 1 το γνωρίζουν πολλοί λίγοι άνθρωποι.

Είμαι περήφανος γι αυτό που έχω πετύχει προπονητικά στον ΟΦΗ!

Ίσως αυτό το πληρώνω μέχρι και σήμερα!

Εμένα προπονητικά δεν με βοήθησε κανείς. Δεν με πήρε κανένας από το χεράκι να με κάνει προπονητή. Ότι έχω πετύχει μέχρι σήμερα το έχω πετύχει μόνος μου.

Στον ΟΦΗ αυτό που έγινε μετά προς το πρόσωπο μου με πήγε πάρα πολύ πίσω. Όχι ο ΟΦΗ αλλά αυτό που έγινε.

Για να φτάσει ο ΟΦΗ εδώ που είναι σήμερα, κάποιοι άνθρωποι όχι απλά προσπάθησαν αλλά υπερέβαλαν εαυτούς,  με άνισους όρους. Και όλοι αυτοί απαξιώθηκαν.

Το Καλοκαίρι η ομάδα ήταν διαλυμένη. Εγώ προσωπικά είχα μια πρόταση από τον Άρη και έμεινα στον ΟΦΗ χωρίς να υπάρχει διοίκηση. Μόνο με λόγια. Η ομάδα δόθηκε τότε στον Φώτη τον Τσάλο και ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Τον Ιανουάριο οι ποδοσφαιριστές πήγαιναν στην προπόνηση και κάθε μέρα ήταν ένας λιγότερος. Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω σε κάποιους ανθρώπους για να μη καταστραφεί ο ομάδα. Ο πρώτος ήταν ο κ. Μηνάς Χαλκιαδάκης. Ο κ. Πολεμαρχάκης Γιάννης, ο κ. Παπαδάκης Αντώνης, ο Γιάννης Κουμπενάκης και όλη η Διοίκηση οι οποίοι σώσανε την ομάδα. Και έκανε αυτό που έκανε στον 2ο Γύρο. Η Διοίκηση που ήταν ο Κώστας Καζανάκης ο Γιώργος Αλετράς, ο Κώστας Ζερβάκης, ο Γιάννης Φασομυτάκης και άλλοι.

Το τι τραβήξαμε δεν λέγεται. Με στόχο να σωθεί η ομάδα και να υπάρχει η ομάδα. Όχι για να πάρει το πρωτάθλημα. Παρόλο αυτά, καταφέραμε κάτι που ήταν τρελό, με την αγάπη του κόσμου και χωρίς χρήματα, μόνο με τα χρήματα των ανθρώπων που είπαμε. Βάζαμε χρήματα στους ποδοσφαιριστές όσα μπορούσαμε, ώστε να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής μόνο για να μπορούμε να παίζουμε.

Τότε έγινε η γιορτή του Γκέραρντ όταν μου πρωτοείπαμε ότι κάτι υπάρχει. Αυτό μας έδινε δύναμη ότι πρέπει να δουλέψουμε γι αυτό. Για να σωθεί η ομάδα και να έρθει κάποιος να την πάρει. Δεν γνώριζα καν ποιος είναι.

Με τη βοήθεια λοιπόν όλων αυτών των ανθρώπων και με την προσμονή μιας μόνιμης λύσης, η ομάδα κέρδισε την Κατηγορία. Έτσι σώθηκε η ομάδα!

Και γι αυτό είμαι περήφανος. Και είμαι περήφανος και για κάτι άλλο.

Όταν ήρθα μετά από 2 δεκαετίες στο Βαρδινογιάννειο βρήκα ένα λεηλατημένο χώρο στην Κυριολεξία. Εγώ σαν ποδοσφαιριστής όταν ήρθα στον ΟΦΗ είχα βρει ένα καινούργιο Βαρδινογιάννειο και όταν ξαναγύρισα ως προπονητής το βρήκα λεηλατημένο. Ούτε γουρούνια δεν μπορούσαν να μπουν εκεί μέσα. Το κάναμε στολίδι. Για να έρχεται ένας ποδοσφαιριστής μέσα και να νιώθει ότι ήρθε σε μεγάλη ομάδα. Χωρίς χρήματα. Με χορηγίες, με βοήθειες φιλάθλων, με παρακαλετά. Γι αυτό είμαι περήφανος και ειδικά σήμερα που ακούω ότι θα γίνουν έργα.

Η ομάδα λοιπόν εκείνη την χρονιά δεν κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα. Κατέκτησε την σωτηρία της, κατέκτησε την ύπαρξη της, τον σεβασμό και άλλα πολλά. Ήταν μια τεράστια προσπάθεια που έκαναν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι για άλλη μια φορά σας λέω ότι απαξιώθηκαν.

Και δεν λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι και εγώ έπρεπε να είμαστε σήμερα στην ομάδα. Μην παρεξηγηθώ.  Ήξερα όμως από την πρώτη μέρα ότι με τη νέα Διοίκηση, θα είμαι προπονητής μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και έχω τους λόγους μου που το υποστηρίζω αυτό.

Αυτό που λέω για άλλη μια φορά είναι ότι πρέπει να σέβεσαι τους ανθρώπους που έχεις στην ομάδα και όχι να τους προσβάλεις. Και δεν μιλάω για τον οργανισμό ΟΦΗ. Γιατί τον ΟΦΗ τον διοικούν και τον εκπροσωπούν κάποιοι άνθρωποι.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να έρθει σήμερα ένας άνθρωπος και να θέλει να κάνει ωραία πράγματα για την ομάδα.

Υπήρχε μια Διοίκηση η οποία είχε σας πρόεδρο ένα πολύ σοβαρό παιδί, μετρημένο, που έχει σπουδάσει οικονομικά, μιλάω για τον Γιώργο Αλετρά, με ανθρώπους που είχαν διοικητική εμπειρία όπως ο Κώστας Καζανάκης και με ανθρώπους που είχαν αγάπη και τρέλα για την ομάδα. Ο Γιάννης Φασομυτάκης, ο Κώστας Ζερβάκης, ο Γιάννης Μαρκουλάκης και άλλοι.

Μετά την επιστροφή λοιπόν στην Super League 1 στήσαμε μια ομάδα με μικρό μπάτζετ σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες. Ήταν πολύ δύσκολο με περιορισμένα χρήματα να επιλέξουμε το σωστό ρόστερ. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Τον Μεγιάδο και τον Νέιρα τον είδα 8 φορές εκείνο το Καλοκαίρι. Στόχος ήταν να σταθεροποιηθούμε στην πρώτη Κατηγορία κάνοντας μια αξιοπρεπή πορεία. Και μέχρι ένα σημείο το είχε καταφέρει. Γιατί το παράπονο το δικό μου είναι ότι όταν έφυγε ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο ΟΦΗ είχε 5 ομάδες από κάτω. Όταν η ομάδα σώθηκε έχοντας πάρει 30 βαθμούς στα μπαράζ, υπήρχε και ένας άλλος προπονητής που από αυτούς τους 30 είχε πάρει 14 βαθμούς μέχρι την ημέρα που έφυγε. Και δεν άκουσε κανένα ευχαριστώ από κανέναν. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά επικοινωνιακά με κατηγορούσαν κάθε μέρα. Αντί να πούμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, όχι σε μένα προσωπικά, που ανέβασαν την ομάδα και τους δώσανε στο πιάτο την ομάδα στην Super League 1 χωρίς 1 ευρώ, τους κατηγορούσαν κιόλας.

Αυτά είναι τα παράπονα μου και τα λέω σήμερα δημόσια για πρώτη φορά.»

Έφυγα πριν τον Παναιτωλικό

Στην ερώτηση του κ. Σαριδάκη αν πλήρωσε το περιστατικό που έγινε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Νίκος Παπαδόπουλος απάντησε.

«Δεν νομίζω. Αν θυμάστε πολύ καλά πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο ΟΦΗ έπαιξε ένα παιχνίδι την Τρίτη στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη στο κύπελλο. Εγώ είχα φύγει μετά το παιχνίδι.

Με τον Εργοτέλη έφυγα και όχι στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Και θα σας πω γιατί. Αν θυμάστε ο προπονητής του ΟΦΗ σ’ εκείνο το παιχνίδι δεν έκανε δηλώσεις! Η φυγή μου ήταν από κάποιους ειλημμένη απόφαση.

Μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη αποφάσισα να μην κάνω δηλώσεις μέσα στο γήπεδο και είπα στον Συνεργάτη μου να κάνει αυτός δηλώσεις στο συνεργείο που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Μου απαγορεύτηκε λοιπόν μετά τον αγώνα, να πάω στην συνέντευξη τύπου. Με εντολή κάποιων της διοίκησης. Την επόμενη μέρα λοιπόν εγώ είχα μια διαμάχη γι αυτόν τον λόγο, γιατί με προσβάλανε γιατί δεν μου δίνανε σημασία, γιατί δεν με υπολογίζανε, δεν με στηρίζανε, δεν με σεβόντουσαν και όλο αυτό το ένιωθα από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην ομάδα.

Το περιστατικό που έγινε με τον Παναιτωλικό ήταν η αφορμή και όχι η αιτία. Δεν λέω ότι δεν ήταν λάθος. Αυτό έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό με τον κ. Κουτσοσπήρο. Έχουμε μιλήσει μετά από λίγους μήνες από το περιστατικό.

Δεν μπορεί λοιπόν όταν έχεις κάνει τόσα για αυτή την ομάδα, επειδή έκανες ένα λάθος, για το οποίο ζήτησα και δημόσια συγνώμη, να με καταδικάζουν.

Με έδιωξαν γιατί με αποθέωνε ο κόσμος

Να σας πω λοιπόν τι πιστεύω εγώ. Αυτό το σύνθημα που είχε βγει και ο κόσμος με αποθέωνε για όλα αυτά που είχαν γίνει, δεν τους άρεσε όλο αυτό.

Αισθάνθηκα από την πρώτη μέρα ότι είμαι ανεπιθύμητος. Αισθάνθηκα ότι δεν είμαι ο Άνθρωπος που θα μπορούσαν να του πουν το τι πρέπει να κάνει. Φάνηκε από την πρώτη μέρα ότι δεν ταιριάζαμε. Είχα τη διάθεση και εγώ να εξελιχθώ αλλά έβλεπα καθημερινά μια άρνηση. Ενώ συνεχώς άκουγα από την περιρέουσα ατμόσφαιρα ότι ‘θα είσαι μέχρι το Καλοκαίρι στην Ομάδα’. Ότι ‘δεν τους αρέσει να είσαι εδώ’, ότι ‘δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί σου’ και άλλα πολλά. Παρόλα αυτά εγώ προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Νομίζουν ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι και απαξιώνουν τους άλλους. Δεν τους δίνουν σημασία. Μόνο αυτά μπορώ να σας πω. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα.

Από την ημέρα που έφυγα δεν υπήρχε καμία γέφυρα επικοινωνίας. Να σας πω συγκεκριμένα, ότι ακόμη και την ημέρα που εκδικάστηκε η υπόθεση της ποινής μου, ο Δικηγόρος της ΠΑΕ καθοδηγούμενος από ανθρώπους είπε ότι ‘ εμείς δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο’. Και αυτή η κουβέντα είναι πολύ βαριά. Και επίσης να σας πω ότι το πρόστιμο το οποίο ήταν ένα σεβαστό ποσό, το πλήρωσα από την τσέπη μου και δεν το πλήρωσε ο ΟΦΗ.

Δηλαδή αυτός που προσπάθησε και έφερε την ομάδα στην Super League 1, του είπανε πλήρωσε το πρόστιμο από την τσέπη σου. Ακόμη και αυτό έπρεπε πολύ καλά να σκεφτούν να το πουν.

Το περιστατικό που έγινε ήταν μια στιγμή κακή, αλλά το χειρότερο που έγινε είναι η συμπεριφορά των αδερφών μου. Γιατί τον αδερφό σου όσο και αν σε πικράνει, αν κάνει ένα λάθος πρέπει να τον αγαπάς και να τον συγχωρέσεις. Εγώ προσωπικά έχω συγχωρέσει. Και είμαι καλά μέσα μου.

Αισθάνομαι δηλαδή ότι έχω κάνει τα πάντα γι αυτή την ομάδα και δεν μπορώ μέσα μου, να μην αγαπώ τον σύλλογο, το σήμα, τον οργανισμό ΟΦΗ, τον κόσμο, για την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ