Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Ψαρράς: Υπήρξα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα 23 μου

«Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε» .

Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Ψαρράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα On Time, μίλησε σχετικά με την επαγγελματική του πορεία, τα χρόνια που αφιέρωσε στο θέατρο, την οικογένεια του και αποκάλυψε για πρώτη φορά την εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, που έζησε, όταν ήταν ακόμα 23 ετών.

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι κατάφερε και διαχειρίστηκε από την πρώτη στιγμή την κατάσταση λόγω του ευθύ του χαρακτήρα. Τόνισε, όμως, ότι ο τρόπος που θα το διαχειριστεί κανείς έγκειται στον χαρακτήρα του, καθώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές. Μεταξύ αυτών, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα και στις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, που όλο και πληθαίνουν.

nikospsarras

Πιο αναλυτικά η δήλωση του:

«Μου έχει συμβεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να το πω. Γιατί εγώ μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, να το αντιμετωπίσω ακαριαία και να πω «κόφτο!». Εγώ το έκανα, παρόλο που ήμουν μόλις 23 χρονών. Δεν είναι όμως της παρούσης. Και αυτό γιατί εμένα δε με σημάδεψε. Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε. Εγώ έτσι είμαι όμως λόγω χαρακτήρα. Υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν είναι και μπορεί να τους σημαδέψει μια ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τα θύματα καλά κάνουν και βγήκαν και βγαίνουν – έστω και τώρα – και τα καταγγέλλουν αυτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τέτοιου είδους θέματα να ασχοληθούμε. Να τα ακούσουμε από τα θύματα και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας».

Επιπλέον σε άλλη δήλωση, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τον γιο του δεδομένης της κατάστασης, που επικρατεί στην κοινωνία που ζούμε:

«Τρομοκρατούμαι μόνο στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου. Γιατί εγώ και η γυναίκα μου τον μεγαλώνουμε –που τον έχουμε και έναν- σαν να είναι η ίδια μας η ψυχή. Ποιος θέλεις να πειράξει τη ψυχή σου; Ουδείς. Γι’ αυτό καταλαβαίνω τους πατεράδες που είναι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι με κάποιους που πείραξαν τα παιδιά τους. Πώς να μην είναι; Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τη γυναίκα μου είναι να του μιλάμε, να μας εμπιστεύεται, να μην φοβάται να μας πει πράγματα. Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε. Σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πρέπει από τριών ετών να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για τέτοια θέματα και σοκαρίστηκα.  Γιατί λες το παιδί μου είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη ακούς στο ίδιο ρεπορτάζ ότι το 97% της παιδικής παρενόχλησης γίνεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο και μένεις άφωνος» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ