Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Τσέλσι

Αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας

Όπως λίγο πολύ αναμενόταν, αφού είναι ανεπιθύμητος στη Μεγάλη Βρετανία μετά τις κυρώσεις, που ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα ο Μπόρις Τζόνσον, ως επακόλουθο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραιτήθηκε από την Τσέλσι!

Με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα των Λονδρέζων, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πως παραιτείται και αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας!

Ήδη απ’ όταν ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις από τον Τζόνσον, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο, ουσιαστικά, για «εξοστρακισμό» του Αμπράμοβιτς, που μεθόδευαν οι βρετανικές Αρχές, καθώς αναφέρεται ως ένας από τους «βασικούς παράγοντες» του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πληροφορίες ήθελαν ως απίθανο το σενάριο να του επιτραπεί στο εξής να ζει στη Βρετανία, τη στιγμή, δε, που αξιωματούχοι της χώρας είχαν λάβει οδηγίες, για να καταστήσουν αδύνατη την μόνιμη εγκατάσταση του Ρώσου μεγιστάνα στη χώρα τους.

Ούτως ή άλλως, όμως, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν έχει εμφανιστεί εδώ και μήνες στο γήπεδο της ομάδας του, ”Stamford Bridge”, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ενώ απέσυρε την αίτησή του για απόκτηση βρετανικής επενδυτικής βίζας Tier 1 το 2018, καθώς η έκδοσή της καθυστερούσε, στον απόηχο και των δηλητηριάσεων των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, περιστατικό που οδήγησε στο «πάγωμα» των σχέσεων Δύσης-Μόσχας.

Μετά, εξάλλου, από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία και οι ίδιοι οι οπαδοί της Τσέλσι αποφάνθηκαν κατά πλειοψηφία την απομάκρυνσή του από τον διοικητικό θώκο της Τσέλσι όσο ο πόλεμος συνεχίζεται.

Στη δήλωσή του, λοιπόν, απόψε (26/02), ο Αμπράμοβιτς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα ότι ρόλος μου είναι να είμαι καθοδηγητής του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτήν τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να ”τρέξουν” τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ