Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Ο Κλάτενμπεργκ εξηγεί γιατί σταμάτησαν οι αναλύσεις

Εξηγήσεις για το…στοπ των αναλύσεων έδωσε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μίλησε στην τηλεόραση της NOVA και την εκπομπή «Monday FC» και τοποθετήθηκε αναφορικά με το stop στον σχολιασμό των φάσεων με τα reports όπως το έκανε μέχρι πρότινος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αλλαγή του κανονισμού για το χέρι.

«Όταν έφερα το βίντεο ήταν μία ευκαιρία για διαφάνεια. Να δείξουμε την επικοινωνία και τα ηχητικά των διαιτητών. Να γίνουν πιο επαγγελματίες οι διαιτητές. Ήταν σημαντικό να αλλάξουμε το πρότζεκτ.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι τώρα δεν ήταν τόσο σημαντικό. Εάν οι ομάδες θέλουν να μου μιλήσουν για αποφάσεις μπορώ να τους μιλήσω. Τα εβδομαδιαία βίντεο νιώθω ότι έχασαν το νόημά τους. Τώρα θέλουμε να κάνουμε αυτό για τη Super League 2.

Το χέρι είναι από τις πιο υποκειμενικές αποφάσεις. Είναι μία κατάσταση που δεν χαροποιεί κανέναν η απόφαση. Ένα από τα κριτήρια είναι εάν μεγαλώνει το σώμα. Επίσης άλλαξε ο κανονισμός στο χέρι. Εάν το χέρι είναι πάνω από το κεφάλι είναι πέναλτι. Συνεπώς κοιτάς για διαφορετικά κριτήρια.

Υπάρχει αυτό το υποκειμενικό στοιχείο. Εάν κόψω τη μπάλα και κάνω κίνηση με το χέρι είναι παράβαση. Ο VAR έχει όλες τις κινήσεις και μπορεί να πάρει αποφάσεις. Είχαμε περιπτώσεις που δεν θεωρώ ότι ήταν χέρι – παράβαση το τελευταίο διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1