
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα, ανακοίνωσε σήμερα ο επιχειρηματικός όμιλός του, ο PPF. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών.
Ο όμιλος PPF ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται.
«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.
Ο Κέλνερ ήταν μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στην τσεχική μετακομμουνιστική εποχή, με τον πλούτο του να υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.
Στα χρόνια του 1990, ο Πετρ Κέλνερ είχε ιδρύσει τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών.
Ο PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
/ 9 ώρες πρινΓια το χάλκινο μετάλλιο οι Εθνικές Ανδρών και Γυναικών
Στις 16:00 με Ολλανδία και στις 17:00 με Βραζιλία
-
ΠΟΛΟ
/ 22 ώρες πρινΗ Εθνική πόλο ανδρών νίκησε 16-8 τη Γερμανία
Πέρασε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου
-
ATP
/ 1 ημέρα πρινΠρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Τσιτσιπά
Επιβλήθηκε του Roberto Bautista Agut με 6-4, 3-6, 7-6 (2) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Mallorca Championships
-
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
/ 1 ημέρα πρινΣτους «4» του κόσμου οι Εθνικές Γυναικών και Ανδρών!
Πρόκριση στα World Beach Games