Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΝΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς κράτησε όρθια την Ελλάδα στο tie με τη Σλοβακία (1-1)

Δεν ολοκλήρωσε το ματς ο Klein για να κερδίσει ο Τσιτσιπάς με 6-7 (3), 7-6 (5), 4-0

Ο Lukas Klein έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, που ανταπεξήλθε επιστρέφοντας από σετ πίσω, για να κερδίσει τον Σλοβάκο με 6-7 (3), 7-6 (5), 4-0 – δεν ολοκλήρωσε το ματς ο Klein, που είχε κράμπες σε όλο του το σώμα στα τελευταία λεπτά και ήταν αδύνατο να συνεχίσει.

Το παιχνίδι πλησίασε τις 3 ώρες, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 12ο break point του, για να καταφέρει να “σπάσει” το σερβίς του Klein.

Στα πρώτα δυο σετ δεν μπόρεσε να βρει break o Στεφ, που έχασε 3 break points στο 1ο σετ και άλλα 8 στο 2ο. Ο Klein είχε επίσης κάποιες χαμένες ευκαιρίες για break στο 1ο σετ, αλλά εκεί που έβαλε πραγματικά δύσκολα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, ήταν όταν πήρε το tie-break του 1ου σετ με 7-3.

Στις 8 χαμένες ευκαιρίες που είχε στο 2ο σετ ο Στέφανος, οι 3 ήταν και set points, στο 5-6, αλλά δεν πτοήθηκε και στο δεύτερο tie-break κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να επιβληθεί με 7-5, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο Στέφανος κέρδισε και αυτή τη μάχη αντοχής, αφού το ματς έγινε κάτω από πολύ θερμές συνθήκες, με τον καυτό ήλιο και την υψηλή θερμοκρασία να το κάνει πολύ δύσκολο και για τους δυο.

Ο Τσιτσιπάς άνοιξε το 3ο σετ με break για το 2-0, ενώ από το 3ο game o Klein άρχισε να αντιμετωπίζει κράμπες σε όλο του το σώμα. Ο Στεφ έκανε και 2ο break και όταν έφτασε στο 4-0, ο 25χρονος Σλοβάκος σήκωσε λευκή πετσέτα.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, που έμεινε “ζωντανή” στη σειρά με τους Σλοβάκους χάρη στον Τσιτσιπά. Με τον πόντο αυτό η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 και τα πάντα είναι ανοιχτά στους αυριανούς αγώνες.

Θυμίζουμε πως το tie θα συνεχιστεί αύριο, με το διπλό να ξεκινάει στις 11:00 το πρωί. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα πάρει και τη μεγάλη πρόκριση για το Davis Cup Qualifiers του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΝΝΙΣ