
Οι Μπακς με μία επιβλητική εμφάνιση συνέτριψαν τους Σανς με 120-100 στο Μιλγουόκι και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ που… έχει δρόμο ακόμη.
Συγκλονιστική εμφάνιση και πάλι από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak παρά τις ενοχλήσεις στο γόνατο ήταν ασταμάτητος έχοντας 41 πόντους με 13/17 βολές, 14/21 δίποντα και 0/2 τρίποντα, καθώς επίσης 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 38 λεπτά. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του με σερί 40άρες.Αυτή τη φορά ο ηγέτης των Μπακς δεν πάλευε μόνος. Ο Τζρου Χόλιντεϊ είχε 21 πόντους (8/14 σουτ) και 9 ασίστ, ενώ ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 18 πόντους (6/14), 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.
O Κρις Πολ με 19 πόντους και 9 ασίστ διασώθηκε από τους Σανς, που είχαν σε κακή βραδιά τον Ντέβιν Μπούκερ με 10 πόντους και 3/14 σουτ.
Το Game 4 θα διεξαχθεί και πάλι στο Μιλγουόκι, τα ξημερώματα της Πέμπτης (4:00).
Το ματς
Το ματς ξεκίνησε με λεπτές ισορροπίες. Ο Έιτον ήταν «καυτός» για τους Σανς (21-25), αλλά οι Μπακς έβρισκαν τις απαντήσεις με τον Γιάννη (παρότι τρόμαξε άπαντες ζητώντας αλλαγή μετά από τριάμισι λεπτά) να έχει πληθωρική παρουσία με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Πολ οργάνωνε μαεστρικά την επίθεση των φιλοξενούμενων που προηγήθηκαν με έξι (30-36), αλλά ο σταθερά καλός Αντετοκούνμπο και οι αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με το Game 2 Μίντλετον και Χόλιντεϊ επέτρεψαν στο Μιλγουόκι να ανατρέψει άμεσα τα δεδομένα κλείνοντας το ημίχρονο με 60-45. Ο Greek Freak οδηγούσε τα «ελάφια» με 18 πόντους (7/12 δίποντα), 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Μπούκερ ήταν εκτός κλίματος αγώνα με 7 πόντους και 2/11 σουτ.
Οι Σανς αντεπιτέθηκαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο και με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Τζόνσον πλησίασαν στους τέσσερις (74-70) παρά τα τέσσερα φάουλ του Έιτον. Όμως οι Μπακς απάντησαν… αποστομωτικά με τον Χόλιντεϊ να παίρνει φωτιά πίσω από τα 7,25μ. και τον Γιάννη να εκτοξεύει τη διαφορά στους 22 (98-76) τρέχοντας ένα επί μέρους 24-6. Ο Greek Freak έκανε ό,τι ήθελε έχοντας 34 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Οι Μπακς δεν πάτησαν φρένο φτάνοντας και στο +35 (101-76) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου «καθαρίζοντας» πρόωρα το παιχνίδι, με τους δύο προπονητές να αποσύρουν τους βασικούς στα τελευταία λεπτά.
Δωδεκάλεπτα: 25-28, 60-45, 98-76, 120-100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
/ 6 ώρες πρινΓια το χάλκινο μετάλλιο οι Εθνικές Ανδρών και Γυναικών
Στις 16:00 με Ολλανδία και στις 17:00 με Βραζιλία
-
ΠΟΛΟ
/ 19 ώρες πρινΗ Εθνική πόλο ανδρών νίκησε 16-8 τη Γερμανία
Πέρασε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου
-
ATP
/ 22 ώρες πρινΠρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Τσιτσιπά
Επιβλήθηκε του Roberto Bautista Agut με 6-4, 3-6, 7-6 (2) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Mallorca Championships
-
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
/ 24 ώρες πρινΣτους «4» του κόσμου οι Εθνικές Γυναικών και Ανδρών!
Πρόκριση στα World Beach Games