Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του ΠΑΣ Γιάννινα για το -5

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται να λάβει χώρα την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (02/03) η ακροαματική διαδικασία της έφεσης του ΠΑΣ Γιάννινα κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής της Super League, που τιμώρησε την ΠΑΕ με αφαίρεση 5 βαθμών και 100.000 ευρώ πρόστιμο και τον μεγαλομέτοχο, Γιώργο Χριστοβασίλη με 20.000 ευρώ, για παραβίαση του κανονισμού αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών.

Ο ΠΑΣ εκπροσωπήθηκε από την κα Σεβαστοπούλου και τον κ. Λαζάνη, με την πρώτη να αναπτύσσει τους λόγους της έφεσης. Επιπλέον, προσκομίστηκε και μία γνωμοδότηση του καθηγητή διοικητικού δικαίου του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λαζαράτου, που δικαιώνει την ΠΑΕ σε μία συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης.

Από την άλλη, ο κ. Λαζάνης επικεντρώθηκε στην παραγραφή της υπόθεσης και ανέπτυξε το καθεστώς μεταβίβασης μετοχών και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης σε νομικά «άλματα» που περιλαμβάνονται στην πρωτόδικη απόφαση και διάβασε συγκεκριμένα σημεία της πρωτόδικης απόφασης που η δικαστής αυτοαναιρείται στα όσα αναφέρει στο σκεπτικό της.

Οι Ηπειρώτες κατέθεσαν αίτημα να εκδοθεί η απόφαση πριν την επικύρωση του πρωταθλήματος, κάτι που αναμένεται να λάβει χώρα την Τετάρτη, 9 Μαρτίου. Το ενδεχόμενο βέβαια να βγει η απόφαση νωρίτερα είναι αρκετά πιθανό, όμως σε αντίθετη περίπτωση ο σύλλογος θα κάνει προσφυγή για να αποφευχθεί η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.

Όλα αυτά σε περίπτωση που ο ΠΑΣ έχει μείνει εκτός playoffs, καθώς αν έχει μπει στην εξάδα, ο χρόνος έκδοσης δεν θα επηρεάζει τη βαθμολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1