
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 4.300 στρατιώτες κατά την εισβολή τους στην Ουκρανία, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, η οποία πρόσθεσε ωστόσο πως ο αριθμός αυτός είναι σε διαδικασία αποσαφήνισης.
Έγραψε ακόμη στη σελίδα της στο Facebook πως τα ρωσικά στρατεύματα έχασαν περίπου 146 άρματα μάχης, 27 αεροσκάφη και 26 ελικόπτερα.
Ο Ζελένσκι χαιρετίζει τον σχηματισμό ενός διεθνούς «συνασπισμού» που βοηθάει την Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε σήμερα τον σχηματισμό ενός διεθνούς «συνασπισμού» χωρών που παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία, κατά την τέταρτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.
«Λαμβάνουμε όπλα, φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα, χρήματα. Ένας ισχυρός διεθνής συνασπισμός σχηματίζεται για να υποστηρίξει την Ουκρανία, ένας αντιπολεμικός συνασπισμός», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Χαιρέτισε την παράδοση νέων όπλων από τη Γερμανία και το Βέλγιο, καθώς και την ευρωπαϊκή συμφωνία για τον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT.
Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πολωνό πρωθυπουργό, Αντρέι Ντούντα, για τις προσπάθειές του προκειμένου να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ.
Καταγγέλλοντας τις «εγκληματικές ενέργειες» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, εκτίμησε πως αυτές έχουν «τα χαρακτηριστικά μιας γενοκτονίας» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στερήσει από τη Μόσχα το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
WTA
/ 1 ημέρα πρινΗ κλήρωση της Σάκκαρη για το 1000άρι του Τορόντο
Όλα τα μεγάλα ονόματα στον Καναδά
-
WTA
/ 3 ημέρες πρινΗ Rogers απέκλεισε με το καλημέρα τη Σάκκαρη
Άνετη νίκη με 6-1, 6-3 και πρόκριση για την προημιτελική φάση του Silicon Valley
-
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
/ 3 ημέρες πρινΗ Εθνική Εφήβων νίκησε με 61-77 την Βόρεια Μακεδονία
Θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του Ευρωμπάσκετ
-
WTA
/ 4 ημέρες πρινΗ Μαρία Σάκκαρη κάνει πρεμιέρα απόψε στο Σαν Χοσέ
Μετά τα μεσάνυκτα ο αγώνας της απέναντι στην Shelby Rogers