Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο πρώην ιδιοκτήτης της «Μαύρης Θύελλας» Σταύρος Παπαδόπουλος

Στο Χονγκ Κονγκ σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια ο Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά από καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας συνέδεσε το όνομά του με τα χρυσά χρόνια της Καλαμάτας, όταν η «Μαύρη Θύελλα» είχε αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία αναδεικνύοντας παίκτες όπως οι Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Μπόατενγκ, Οοφρίκουε, Σοάρες, Χάνγκα και άλλους.

Τη σεζόν 1999/2000 η Καλαμάτα τερμάτισε στην ένατη θέση του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της. Ακόμη ο Σταύρος Παπαδόπουλος ασχολήθηκε με τον Μεσσηνιακό και μάλιστα το γήπεδο του ιστορικού συλλόγου φέρει το όνομα του.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ήταν γεννημένος στην Καλαμάτα στις 9 Μαρτίου του 1934, παιδί πολυμελούς οικογένειας και γιος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου με υποδηματοποιείο στην οδό Γερμανού στην Καλαμάτα. Βασική του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εμπορία πολύτιμων λίθων με βάση τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ. Υπήρξε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Filoxenia”, ενώ ασχολήθηκε και με τα μέσα ενημέρωσης διατελώντας μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Σημαία”. Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παπαδοπούλειον”. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα μέσα στην εβδομάδα για να γίνει η κηδεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ