Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλεύρης: «Δεν θα πάμε σε νέο lockdown»

Το καλό σενάριο για την πορεία της πανδημίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Ξεκαθαρίζοντας ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο καλό και το κακό σενάριο για την πορεία κλιμάκωσης της πανδημίας, ενόψει των Χριστουγέννων, και ενώ οι επιδημιολογικοί δείκτες μαρτυρούν επιβάρυνση του ιικού φορτίου.

Κορύφωση του νέου πανδημικού κύματος στην καρδιά των Χριστουγέννων αναφέρει το «κακό σενάριο» για την εξέλιξη του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εξετάζονται δύο βασικά σενάρια.

«Το καλό σενάριο θέλει την κορύφωση στην πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου. Το κακό σενάριο ωστόσο θέλει το πικ στα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ Πλεύρης υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως η χώρα δεν θα πάει σε ένα νέο lockdown, καθώς όπως εξήγησε ούτε η επιτροπή των επιστημόνων έχει κάποια σχετική πρόταση.

Ωστόσο αναγνώρισε πως υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 25% εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας που παραμένει ανεμβολίαστο και ένα μικρότερο ακόμα και μέσα στον ΕΟΦ.

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και πτώση στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θανάτων ήταν ιδιαίτερα υψηλός, φτάνοντας τους 105, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν και πάλι τα 7.000, συγκεκριμένα ανήλθαν στα 7.287, με τους διασωληνωμένους να είναι 608. Από αυτούς, πάνω από 8 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ