Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλεύρης: «Παράταση για μια εβδομάδα»

Πιθανή παράταση μιας εβδομάδας στα τρέχοντα μέτρα δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Έμμεσο μήνυμα για παράταση των τρεχόντων μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς τόσο του Κορωνοϊού, όσο και της μετάλλαξης Όμικρον έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης και λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα καταθέσει στην κυβέρνηση την εισήγησή της, άφησε να εννοηθεί πως θα ισχύουν για ακόμα μία εβδομάδα.

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων.

Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ