Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως το ταξίδι ενός μπουκαλιού στον Ατλαντικό κατάφερε να ενώσει δυο παιδιά ;

Το μπουκάλι ταξίδευε για 2,5 χρόνια διανύοντας πάνω από 4.820 χλμ

Ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι ένωσε δύο εφήβους, ταξιδεύοντας στον Ατλαντικό Ωκεανό και διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα για τρία ολόκληρα χρόνια.

Ο 16χρονος Σον Σμίθ, 16 ετών, έγραψε το σημείωμα, το έβαλε σε μπουκάλι και το πέταξε στη θάλασσα ενώ ήταν διακοπές στο Ρόουντ Άιλαντ το 2018, στις ανατολικές ΗΠΑ . Το μήνυμά του έγραφε: «Είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών. Είμαι 13 ετών και επισκέπτομαι συγγενείς στο Ρόουντ Άιλαντ. Είμαι από το Βερμόντ. Εάν βρεθεί στείλτε email στο [email protected]».

Τρία χρόνια μετά, το μήνυμα βρέθηκε από ένα 17χρονο αγόρι, πάνω απο 4.820 χλμ. μακριά. Ο Κρίστιαν Σάντος βρήκε το μπουκάλι στις Αζόρες την ώρα που ψάρευε με τον ξάδελφό του σε ρηχά νερά, σε σημείο όπου συγκεντρώνονται τακτικά σκουπίδια. Ο 17χρονος Κρίστιαν δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Το πήρα και κοίταξα μέσα και υπήρχε ένα χαρτί μέσα. Νόμιζα ότι ήταν ενδιαφέρον και πήγα να το δείξω στη μαμά μου».

Στη συνέχεια έστειλαν ένα email, αλλά δεν έλαβαν απάντηση επειδή ο Σον είχε σχεδόν ξεχάσει το μήνυμά που έστειλε με το μπουκάλι και δεν άνοιγε το email για να ελέγξει εάν είχε απαντήσεις. Ωστόσο, η μητέρα του Κρίστιαν μοιράστηκε μια ανάρτηση για το μήνυμα την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την προέλευσή του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Σον είδε στις ειδήσεις ότι το μήνυμά του είχε εντοπιστεί. «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν, τι στο καλό;» είπε ο Σον, μιλώντας στο CBS News. Είπε ότι το μπουκάλι ήταν ένα από τα πολλά που αυτός και οι συγγενείς του πέταξαν στον ωκεανό το 2018. «Πολλά από τα μπουκάλια εντοπίστηκαν λίγο καιρό αργότερα, αλλά 2,5 χρόνια αργότερα, εγώ είχα ξεχάσει τι είχαμε κάνει» πρόσθεσε «Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε επαφή. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ