Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέοι και οι 105 συλληφθέντες

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών για το σύνολο των κατηγορουμένων για τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κόστισαν τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, αφήνοντας πικρή γεύση από την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Οι τρεις ανακριτές που είχαν αναλάβει το βαρύ έργο της αξιολόγησης των δεδομένων της τραγωδίας και την αποτίμηση της ποινικής ευθύνης των εμπλεκομένων κατέληξαν σε αθρόες προφυλακίσεις, με δεδομένο, ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, πέραν των άλλων βαρύτατων αδικημάτων αντιμετώπισαν και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόδοση από τις δικαστικές αρχές της συγκεκριμένης κατηγορίας, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ήταν η βάση στην οποία πάτησαν για τις αθρόες προφυλακίσεις, ενώ ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Το σύνολο των κατηγορουμένων 105, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος, απολογήθηκαν και μάλιστα για τον ένα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μετέβη στο νοσοκομείο ο ανακριτής, λαμβάνοντας επι τόπου απολογία, ενώ στη συνέχεια ελήφθη απόφαση προφυλάκισης του.

Συνολικά προφυλακίστηκαν και οι 105 κατηγορούμενοι, Κροάτες οι περισσότεροι, αλλά και δύο Ελληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, γεννημένος όμως εδώ.

Ολοι οι κατηγορούμενοι κατά το τριήμερο των απολογιών τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, κράτησαν την ίδια υπερασπιστική γραμμή, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους, όπως αυτή περιγράφεται στο βαρύ κατηγορητήριο.

Οι ανακριτικές αρχές, τρεις ανακριτές και δύο εισαγγελείς, αξιολόγησαν τις απολογίες, τα στοιχεία της δικογραφίας, τα ευρήματα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, κάμερες της περιοχής αλλά και μαρτυρίες, κρίνοντας ομόφωνα ότι όλοι ήταν προφυλακιστέοι.

Το γεγονός της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, προκάλεσε αντιδράσεις που εκφράστηκαν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο από τον Πρόεδρο της Κροατίας, στον οποίο όμως απάντησαν τόσο κυβερνητικά στελέχη, ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όσο και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη συνέχιση των ερευνών με επίκεντρο τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε τον άτυχο Κατσουρή, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τα δεδομένα όλα πάνω στο τραπέζι, καθώς ευρήματα αξιολογούνται από τα κινητά τηλέφωνα, τη λήψη γενετικού υλικού, τις καταγραφές από κάμερες της περιοχής και από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία που υπάρχει στις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό του δράστη εδράζεται στο γεγονός ότι τα ευρήματα προσφέρουν δυνατότητες στην έρευνα και η αξιοποίηση τους θα έχει τελικά θετική κατάληξη.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ