Συνδεθείτε μαζί μας

GRAND SLAM

Προπονητής Τζόκοβιτς: «Τον χτύπησε ψυχικά αυτή η κατάσταση»

Δηλώσεις για την ψυχολογική κατάσταση του Σέρβου τενίστα έδωσε ο προπονητής του.

Για πολλά χρόνια ο Μάριαν Βάιντα είναι στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σλοβάκος προπονητής του Νο1 στον κόσμο, δεν είχε ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στη Μελβούρνη και όπως αποδείχθηκε γλίτωσε την ταλαιπωρία καθώς ο Νόβακ απελάθη.

Ο Βάιντα μίλησε σε σερβικό Μέσο για την κατάσταση και το πως την βίωσε, αλλά και την βιώνει ακόμη, ο Τζόκοβιτς. Είπε μάλιστα πως όλο αυτό που πέρασε στην Αυστραλία τον έχει επηρεάσει αρνητικά και ότι θα πάρει καιρό για να συνέλθει από το σοκ.

«Θέλαμε λίγο χρόνο να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να ηρεμήσουμε γιατί ακόμη δεν έχουμε καταλάβει γιατί το έκαναν. Δεν έχω καταπιεί αυτή την αδικία ακόμη. Τα ΜΜΕ έπαιξαν μεγάλο ρόλο με χειραγώγηση των πληροφοριών. Ειδικά οι Αυστραλοί έψαχναν ευκαιρία να τα βάλουν με τον Τζόκοβιτς» είπε αρχικά.

«Όταν μάθαμε την απόφαση ήταν ένα σοκ για μας. Μετά από τόση ταλαιπωρία. Δεν ξέρω καν πως θα το χειριζόμουν ψυχικά αν ήμουν εκεί. Έμεινα πίσω στην Μπρατισλάβα και δεν κοιμήθηκα. Ο Νόβακ πήγε εκεί με σκοπό να υπερασπιστεί το τρόπαιό του» πρόσθεσε ο Σλοβάκος.

«Ηταν βάναυσο αυτό που πέρασε»

Στη συνέχεια ο Βάιντα αποκάλυψε πως αισθανόταν ο Τζόκοβιτς, από τα μηνύματα που αντάλλασσαν.

«Μιλούσαμε με μηνύματα. Δεν έκανε χρήση του τηλεφώνου σχεδόν καθόλου σε όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω. Ήταν πολύ βάναυσο γι’ αυτόν αυτό που έγινε. Ταπεινά υπέμεινε όλα τα μέτρα, αλλά αυτό που του έκαναν τον έχει σημαδέψει. Η απόφαση θα έχει σημαντικές συνέπειες και θα είναι δύσκολο να επανέλθει μετά από αυτό. Νοιώθει πως παραβίασαν την ιδιωτική του ζωή και της οικογένειάς του. Ηταν άρρωστο όλο αυτό που έγινε. Η κοινή γνώμη και η σχέση με τον Νόβακ βοήθησαν να επιδεινωθεί η κατάσταση, ειδικά από τα ΜΜΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βάιντα κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες δεν στάθηκαν στο πλευρό του Νόλε με τις δηλώσεις του.

«Πουθενά δεν διαβάζετε πόσες νύχτες πέρασε ο Νόβακ στον υπολογιστή συζητώντας με πολλούς παίκτες για τις συνθήκες διαβίωσής τους, πώς μπορεί να τους βοηθήσει και κάνοντας κάτι για όλους. Πολέμησε όλη την πανδημία γι’ αυτούς. Έχω την αίσθηση ότι και οι παίκτες δεν έχουν αρκετές πηγές πληροφόρησης, γιατί τα ΜΜΕ τους παραπλανούν και κυρίως εναντίον του Τζόκοβιτς» απάντησε.

«Τον χτύπησε ψυχικά αυτή η κατάσταση»

Ηδη έχουν αρχίσει τα σενάρια με το τι θα γίνει με τα επόμενα τρία grand slam. Η Γαλλία ανακοίνωσε πως μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ ίδιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου στις ΗΠΑ.

«Δεν καταλαβαίνω και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σημαντικό να το ανακοινώσουν τώρα για τα τουρνουά που θα γίνουν τον Μάιο, όταν ο κόσμος δεν ξέρει καν τι θα γίνει με την πανδημία σε ένα μήνα. Τι και σε ποιον θα προστατεύσουν τον εαυτό τους; Δεν θέλω να υποτιμήσω την όλη κατάσταση, είναι σοβαρή, αλλά ποιος είναι ο λόγος να το συζητήσουμε τώρα τον Ιανουάριο;» σχολίασε και στη συνέχεια μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση του Τζόκοβιτς.

«Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από τότε που έφτασε στο Βελιγράδι. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει. Σίγουρα θα κάνει ανακοινώσεις για το θέμα. Είναι ξεκάθαρο ότι τον χτύπησε ψυχικά η κατάσταση, θα τον πονάει για πολύ καιρό και θα είναι δύσκολο να το βγάλει από το κεφάλι του. Ωστόσο, γνωρίζω πολύ καλά τον Νόβακ. Είναι δυνατός, σταθερός και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις!» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το GRAND SLAM