Συνδεθείτε μαζί μας

ΣΤΙΒΟΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ο Τεντόγλου!

Με άλμα στα 8,52 μ, το οποίο ήταν και ρεκόρ αγώνων

Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ο Τεντόγλου! Με άλμα στα 8,52 μ, το οποίο ήταν και ρεκόρ αγώνων, ο Έλληνας αθλητής πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος μέσα στο Μόναχο.

Παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο και παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στο Βελιγράδι στο αγώνισμα «πέταξε» στον τελικό και έφτασε στα 8.52 στην τρίτη του προσπάθεια, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, ξεπερνώντας το 8.47 του Κρίστιαν Ρέιφ στη Βαρκελώνη το 2010, «επισφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρώτη θέση που είχε “καπαρώσει” από το δεύτερο άλμα του και έπειτα, αφού είχε ξεφύγει πολύ από τους αντιπάλους του.
Μετά τον θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, διατηρώντας με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2018 στο Βερολίνο, με το άλμα του στα 8.52μ..

Παράλληλα κατέρριψε και μια σειρά από ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα:

–των αγώνων από τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιφ που είχε πηδήξει 8.47μ. το 2019
–του σταδίου από τον Ιβάν Πεντρόσο που ήταν 8.43μ. από τις 11 Σεπτεμβρίου 1999
–της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο, που ήταν 40 εκατοστά το 1986, όταν ο Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε επικρατήσει με 8.41μ. κι ο δεύτερος είχε 8.01μ.
–της κορυφαίας επίδοσης του 2022 που ήταν μέχρι σήμερα τα 8.45μ. του Σάιμον Έχαμερ.

Ο Έλληνας σταρ ξεκίνησε με άκυρο άλμα, συνέχισε με 8.23, 8.35, έφτασε στην καλύτερη φετινή του επίδοση και κορυφαία του 2022 μετά το 8.45 του Σάιμον Εχάμερ και άφησε τις δύο τελευταίες του προσπάθειες, αφού είδε πως δεν πρόκειται να απειληθεί ποτέ η πρωτιά του.
Έτσι, έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του στη διοργάνωση μετά το 2018 στο Βερολίνο και συνέχισε την κυριαρχία του στις μεγάλες διοργανώσεις.Παράλληλα, ο 24χρονος πρωταθλητής έγινε ο τέταρτος άλτης του μήκους που υπερασπίζεται τον τίτλο του στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΣΤΙΒΟΣ