Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψάκι: «Δεν κλείνουμε τον εναέριο χώρο στους Ρώσους»

Στην αποτροπή σύγκρουσης με τη Ρωσία αποσκοπούν οι δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, παραχώρησε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ και τόνισε ότι «ως ΗΠΑ κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς», αλλά στο σημείο που δεν θα προκληθεί σύρραξη με τη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Ουάσινγκτον είναι πάντα ανοικτή σε μια συνομιλία με τη Μόσχα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα, εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι έχουν ρίξει περισσότερους από 480 πυραύλους στην Ουκρανία. Συνεχίζουν την επιχείρησή τους, που σκοπεύει στην κατάληψη του Κιέβου και όλης της χώρας. Οπότε, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει σε αυτήν τη χρονική στιγμή».

Για το αν θα υπάρξει απευθείας συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απάντησε: « Βεβαίως. Αυτό παραμένει η φιλοδοξία μας. Δεν θα βγάλουμε ποτέ τη διπλωματία από το τραπέζι, όμως -επαναλαμβάνω- δεν είναι αυτή η στιγμή. Δεν προγραμματίζουμε κάποια συνάντηση, ή επικοινωνία. Ο πρόεδρος ήταν σαφής σε αυτό».

Ακόμη, σε ερώτηση για εκ νέου κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών, σημείωσε: «Πρώτος παράγοντας γι’ αυτό είναι κατά πόσο βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Πούτιν. Ίσως να μην είναι η τελευταία ομάδα στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις, ίσως να υπάρξει κι άλλη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ