Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσική Πρεσβεία: «Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν τη Ζαπορίζια»

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα υποστηρίζει πως ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού έγινε από τους Ουκρανούς, στα πλαίσια πολέμου εντυπώσεων.

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/3) όταν ουκρανικές πηγές ανέφεραν πως μέρος του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια στην κεντρική Ουκρανία, του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, βρισκόταν στις φλόγες έπειτα από βομβαρδισμό του ρωσικού στρατού.

Όμως ο κίνδυνος πέρασε, καθώς η πυρκαγιά κατασβέστηκε όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα υποστηρίζει πως σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το πυρηνικό εργοστάσιο το πυρπόλησαν οι Ουκρανοί.

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Τη νύχτα το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια τερατώδη προβοκάτσια δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζιε, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Γύρω στις 02:00 π.μ., ρωσική μονάδα περιπολίας εκεί δέχθηκε επίθεση από ουκρανική ομάδα σαμποτέρ. Για να προκληθούν ανταποδοτικά πυρά, από τα παράθυρα του εκπαιδευτικού κτιρίου έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο άνοιξαν σφοδρά πυρά κατά της Ρωσικής Φρουράς. Τα σημεία βολής των Ουκρανών σαμποτέρ στο κτίριο κατεστάλησαν. Βγαίνοντας από το κτίριο, η ουκρανική ομάδα το πυρπόλησε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά.

Ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί κανονικά, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι φυσιολογικά.

Οι δηλώσεις του Β.Ζελένσκι που ακολούθησαν αμέσως, για την υποτιθέμενη απειλή στον πυρηνικό σταθμό και οι συνομιλίες του με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Ο σκοπός της προβοκάτσιας του καθεστώτος του Κιέβου σε μια πυρηνική εγκατάσταση είναι μια προσπάθεια να κατηγορηθεί η Ρωσία για δημιουργία πηγής ραδιενεργής μόλυνσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ