Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος και σφοδρές αντιδράσεις με το σκίτσο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Ο δημιουργός του σκίτσου, Πέτρος Ζερβός, απάντησε.

Ένα σκίτσο της «Εφημερίδας των Συντακτών» τη Δευτέρα (12/4) με θέμα τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει προκαλέσει σάλο και σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στο σκίτσο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πίνει καφέ και να διαβάζει εφημερίδα καθισμένος στο σκούτερ των εκτελεστών του δημοσιογράφου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, λοιπόν, Αριστοτελία Πελώνη, σχολίασε το σκίτσο, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο». Τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ. Απαράδεκτο. Το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι ανυπόστατο. Να είναι πιο προσεχτική η αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας». Κάνει λόγο, δε, για διασυρμό της χώρας μας στο εξωτερικό.

Λίγες ώρες αργότερα, ο δημιουργός του σκίτσου, Πέτρος Ζερβός, απάντησε στις αντιδράσεις με μια ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, γράφει: «Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί ”παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό ως τρομοκράτη”! Καταρχήν αν ήθελα να τον παρουσιάσω ως ”τρομοκράτη”, θα τον παρουσίαζα με ρούχα που φοράει κάθε ”τρομοκράτης” που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή μπουφανάκι, κράνος ή μάσκα και σε ετοιμότητα και όχι ανέμελο με καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα πάνω στο μηχανάκι! Το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να ”διαβάσουν” ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες! Η γελοιογραφία πάντα δουλεύει με την υπερβολή!!! Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που, τάχα μου, αντιδράνε;

Ο Πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί ”συμβόλαιο” πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας! Έναν Πρωθυπουργό που, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα ωσότου αναφερθούν στο περιστατικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου μέρα-μεσημέρι στην Αθήνα όταν όλη η Ευρώπη βούιξε για το περιστατικό και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκανα δηλώσεις αποτροπιασμού αυθημερόν! Όμως οι αντιδράσεις δεν είναι καλοπροαίρετες, αλλοιώνουν σκόπιμα το νόημα του σκίτσου γιατί απλώς θέλουν «να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα».

Το όργιο αστυνομικής βίας που ζήσαμε προ ημερών, το ”σκάνδαλο Λιγνάδη”, μια πανδημία που μετά από ένα χρόνο κυβερνητικών παλινωδιών βρίσκεται στο κόκκινο, η ”υπόθεση Φουρθιώτη” και τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου δείχνουν μια χώρα σε βαθιά παρακμή και σήψη που ο μόνος δεν την παίρνει χαμπάρι είναι ένας ανέμελος Πρωθυπουργός!!! Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό,τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΚΗ