Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκιά του εαυτού του εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Αλεξέι Ναβάλνι

Σε τρεις μήνες έχασε 22 κιλά

Σοκαριστική είναι η εικόνα του Αλεξέι Ναβάλνι, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη. Ο επικριτής του Κρεμλίνου ήταν αποστεωμένος, μετά την πρόσφατη απεργία πείνας του, ενώ έχει ξυρίσει το κεφάλι. Ωστόσο, η ταλαιπωρία του δεν τον πτόησε και συνέχισε να ρίχνει πυρά κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θέλω να πω στο αγαπητό δικαστήριο ότι ο βασιλιάς σας είναι γυμνός» δήλωσε για τον Ρώσο πρόεδρο. Η εμφάνισή του έγινε μέσω βίντεο από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή δυόμισι ετών. «Ο γυμνός, κλέφτης βασιλιάς θέλει να κυβερνά μέχρι το τέλος… Θα έρθουν άλλα δέκα χρόνια, μια κλεμμένη δεκαετία», είπε για τον Πούτιν, τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι διέταξε να τον δηλητηριάσουν τον περασμένο Αύγουστο.

Κατά την ακρόαση, ο Ναβάλνι απέτυχε να ανατρέψει το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε μετά την απεργία πείνας, όπου έχασε περίπου 22 κιλά και έληξε την περασμένη εβδομάδα.

«Ήμουν ένας φρικτός σκελετός»

«Με πήγαν χθες σε ένα λουτρό. Υπήρχε ένας καθρέφτης. Κοίταξα τον εαυτό μου, ήμουν ένας φρικτός σκελετός» δήλωσε ο Ναβάλνι, σύμφωνα με ηχητικό που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Dozhd.

Ο Ναβάλνι ζυγίζει περίπου 71 κιλά, έναντι 93, όταν επέστρεψε από τη Γερμανία τον Ιανουάριο, όπου έλαβε θεραπεία, μετά τη δηλητηρίασή του. Όπως είπε, από το σχολείο έχει να υπάρξει τόσο αδύνατος.

'I'm a creepy skeleton': Alexei Navalny appears in court after hunger strike

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ναβάλνι ζήτησε από τη σύζυγό του Γιούλια να σηκωθεί στο δικαστήριο για να τη δει. Της είπε ότι τρώει κουάκερ κάθε μέρα, στο πλαίσιο του τερματισμού της απεργίας πείνας. Η Γιούλια του είπε ότι τώρα «του πάει καλύτερα» από την τελευταία φορά που τον είδε, καθώς έχει πάρει τέσσερα κιλά.

Ο Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου ζητώντας καλύτερη περίθαλψη για το πόδι του και τον πόνο στην πλάτη του και σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή, αφότου μετακινήθηκε στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΚΗ