Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σφοδρή επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε η ΕΠΟ

κατηγορώντας τον για πραξικοπηματικές μεθόδους παραβίασης του καταστατικού της

Βολές εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε η ΕΠΟ. Με αφορμή τη διάταξη νόμου που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, η ομοσπονδία τον κατηγορεί για πραξικοπηματικές και δικτατορικές μεθόδους παραβίασης του καταστατικού της.

Ενημερώνει δε, ότι ήδη έχουν λάβει γνώση των σχετικών ενεργειών οι FIFA και UEFA, με σχετική επιστολή που ζητά την παρέμβασή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Καταστρατηγώντας για πολλοστή φορά με τον πλέον αυθαίρετο και ωμό τρόπο την Ολιστική Μελέτη των FIFA και UEFA και επιδεικνύοντας πρωτοφανή περιφρόνηση προς το διεθνώς κατοχυρωμένο Αυτοδιοίκητο του Αθλητικού Κινήματος και, κατά συνέπεια, προς τα Καταστατικά των FIFA, UEFA και ΕΠΟ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης κατέθεσε για μία ακόμη φορά, με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, διάταξη νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, με την οποία παραβιάζει βίαια και κατάφωρα το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ βασίζεται στη “Μελέτη για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, η οποία προκύπτει από τη δήλωση προθέσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της FIFA και της UEFA” (Ολιστική Μελέτη), αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας στενής συνεργασίας των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, επικυρώθηκε εγγράφως από τη FIFA και την UEFA τον Δεκέμβριο του 2021 και εγκρίθηκε χωρίς καμία παρατήρηση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις δικτατορικές μεθόδους με τις οποίες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχειρεί και πάλι να χειραγωγήσει τις αυτόνομες εσωτερικές λειτουργίες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, επιβάλλοντας αντικαταστατικές διατάξεις που προφανώς εξυπηρετούν τον τρόπο που πολιτεύεται, και ήδη ενημέρωσε εγγράφως τις FIFA και UEFA στις οποίες και απέστειλε όλα τα σχετικά στοιχεία ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους.

Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον και σε εκείνες ότι ο μοναδικός στην Ελλάδα που καταστρατηγεί και παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη είναι ο αυτοαποκαλούμενος εκσυγχρονιστής του Ελληνικού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, και πως αν σε αυτή τη χώρα χρειάζεται κάπου προσωρινή διοίκηση, αυτή πρέπει να διοριστεί στο Υπουργείο του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ