Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικές αλλαγές αποφασίστηκαν για την Χρυσή Μπάλα

Ποια κριτήρια θα υπερισχύουν για την επιλογή των κορυφαίων

Από την ερχόμενη σεζόν η Χρυσή Μπάλα… αλλάζει. Μετά την αμφισβήτηση που υπήρχε στα αποτελέσματα για το 2021, με τον Λιονέλ Μέσι να κερδίζει το βραβείο μπροστά από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σημαντικές τομές.

Στο εξής το βραβείο δεν θα απονέμεται με βάση τα επιτεύγματα ενός ποδοσφαιριστή σε ένα ημερολογιακό έτος (που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου), αλλά μια συγκεκριμένη σεζόν (που διαρκεί από το φθινόπωρο ως το καλοκαίρι»).

Παράλληλα, η συμμετοχή ενός παίκτη στην κατάκτηση τροπαίων θα μετρά περισσότερο συγκριτικά με την ατομική του απόδοση και τους αριθμούς του, ενώ δεν θα προσμετράται η συνολική καριέρα του, παρά μόνο ό,τι κατάφερε στη σεζόν που προηγήθηκε.

Οι αλλαγές πρόκειται να δημοσιευτούν στο France Football, υπό την αιγίδα του οποίου δίνεται το βραβείο από το 1956, στο τεύχος που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Η επόμενη τελετή απονομής για την Χρυσή Μπάλα έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2022, δηλαδή νωρίτερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με αποτέλεσμα οι ψήφοι να αφορούν τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών τη σεζόν που προηγήθηκε (2021/22).

Παράλληλα, στην επιτροπή που θα επιλέγει τους υποψήφιους της τελικής λίστας για το βραβείο θα μπει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ενώ το… εκλογικό σώμα θα περιοριστεί. Από τους 170 δημοσιογράφους που είχαν δικαίωμα ψήφου μέχρι τώρα, πλέον οι ψηφοφόροι θα περιοριστούν σε 100.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ