Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στέλιος Κυριακίδης: Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό

Ένα βιβλίο – χρονικό μιας πολυεπίπεδης νίκης

Σε έναν σπουδαίο αθλητή και ταυτόχρονα έναν ξεχωριστό άνθρωπο είναι αφιερωμένο το βιβλίο «Στέλιος Κυριακίδης – Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία δύναμης, θάρρους αλλά και βαθιάς αγάπης και προσφοράς γραμμένη από την εγγονή του πρωταγωνιστή της, Μαρία Κοντού, σε συνεργασία με τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό.

20 Απριλίου 1946: Στον διάσημο Μαραθώνιο της Βοστώνης νικητής ανακηρύσσεται ο Στέλιος Κυριακίδης, ο πρώτος Έλληνας που θριάμβευσε σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Στη χώρα του, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από τον Πόλεμο, οι Έλληνες πανηγυρίζουν. Μετά τον αγώνα, ο Κυριακίδης μένει για άλλον ένα μήνα στην Αμερική, συγκεντρώνοντας οικονομική βοήθεια για τους συμπατριώτες του, βοήθεια που θα μείνει στην Ιστορία ως «Πακέτο Κυριακίδη».

Από την Κύπρο στην Ελλάδα κι από την Αθήνα στη Βοστώνη, αυτή είναι η ζωή του μεγάλου αθλητή που ενέπνευσε γενιές και γενιές αθλητών. Του ανθρώπου που με επιμονή, υπομονή και ήθος έδωσε περηφάνια σε έναν ολόκληρο λαό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ