Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βραζιλία το Copa America!

Θα διεξαχθεί, τελικά, στη Βραζιλία καθώς το νέο κύμα κορωνοϊού σαρώνει την Αργεντινή

Η CONMEBOL ανακοίνωσε ότι το Copa America, που βρέθηκε στον… αέρα, καθώς το νέο κύμα κορωνοϊού σαρώνει την Αργεντινή (καθημερινά καταγράφονται περισσότερα 30 χιλιάδες κρούσματα), θα διεξαχθεί, τελικά, στη Βραζιλία!

Θυμίζουμε, η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση χωρών στον πλανήτη ξεκινάει σε 11 ημέρες, και τώρα θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου για το ποιες πόλεις θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια, αλλά και πώς θα διευκολυνθούν οι εθνικές ομάδες, που είχαν προγραμματίσει ξενοδοχεία και χώρους για προπονήσεις στην Αργεντινή.

Προηγουμένως, να σημειωθεί, η CONMEBOL είχε αφαιρέσει από την Κολομβία τη διοργάνωση εξαιτίας των πολιτικών ταραχών στη χώρα.

«Ζούμε τη χειρότερη περίοδο από τότε που άρχισε η πανδημία», είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες. Μέχρι προχθές το… μήνυμα ήταν πως το Κόπα Αμέρικα θα γίνει όπως και να έχει. Η Κολομβία είχε ζητήσει τη μεταφορά του τον Νοέμβριο, αλλά η CONMEBOL απάντησε πως δεν χωράει νέα αναβολή μετά την περσινή. Το τουρνουά ήταν να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020. Από χθες, όμως, οι υπεύθυνοι άρχισαν να εκφράζουν δημοσίως τις δεύτερες σκέψεις τους. Η υπουργός Υγείας της Αργεντινής, Κάρλα Βιτσότι, δήλωσε: «Δεν είναι σίγουρο 100% πως θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το Κόπα Αμέρικα. Όσοι πρέπει να αποφασίσουν για το τι θα συμβεί βρίσκονται στο τελευταίο σκέλος της ανάλυσης των δεδομένων».

Και κάπως έτσι, σήμερα, με αστραπιαίες κινήσεις, η διοργάνωση ανατέθηκε στη Βραζιλία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ