Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Στο επιχειρηματικό γκρουπ υπό τον Μπόελι,πέρασε η Τσέλσι

Η συμφωνία ανέρχεται στα 3.7 δισ. λίρες

Η Τσέλσι έκανε γνωστό και επίσημα με σχετική ανάρτηση στα social media και στην ιστοσελίδα της, ότι επήλθε συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο επιχειρηματικό γκρουπ στο οποίο ηγείται ο Μπόελι.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Τσέλσι η συμφωνία ανέρχεται στα 3.7 δισ. λίρες. Από τα χρήματα αυτά ένα μεγάλο μέρος θα χρησιμοποιηθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που είχε ανακοινώσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Από την συνολική επένδυση, τα 2,5 δισ.λίρες θα μπουν στον παγωμένο λογαριασμό στη Βρετανία με σκοπό το 100% να μεταφερθεί προς φιλανθρωπική ενίσχυση, όπως έχει επιβεβαιωθεί και από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Έπειτα, για να διοχετευτεί αυτό το ποσό στον τελικό του σκοπό, θα πρέπει να ληφθεί η έγκριση από την Κυβέρνηση ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν τα χρήματα από τον παγωμένο λογαριασμό», αναφέρει.Ο Μπόελι θα διαθέσει και 1,75 δισ. λίρες για το ρόστερ της ομάδας, του γηπέδου, της ομάδας γυναικών, του προπονητικού κέντρου και της Ακαδημίας του κλαμπ ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση προς τον φιλανθρωπικό οργανισμό της ομάδας.

«Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Μαΐου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδα. Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε πως η συμφωνία θα πρέπει να περάσει και από την ανεξάρτητη επιτροπή της Πρέμιερ Λίγκ για να διαπιστωθεί ότι μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ