Συνδεθείτε μαζί μας

BCL

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η ΑΕΚ στο BCL

Το Περιστέρι bwin και ο Προμηθέας έχουν τοποθετηθεί στο δεύτερο

Η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης για το Basketball Champions League που θα γίνει την Τετάρτη στις 12:00.

Η ΑΕΚ είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ το Περιστέρι bwin και ο Προμηθέας έχουν τοποθετηθεί στο δεύτερο και ο πρωτάρης Κολοσσός Ρόδου στο τέταρτο. Κάθε ομάδα δεν μπορεί να κληρωθεί με ομάδες του ίδιου γκρουπ δυναμικότητας στην κανονική περίοδο, ενώ θα πάρουν από μία ομάδα από κάθε άλλο γκρουπ. Στην πρώτη φάση δεν μπορούν να συμπέσουν ομάδες από την ίδια χώρα.

Καθένας από τους οκτώ ομίλους περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες, με τις πρώτες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στους «16» και τις ομάδες που θα βγουν δεύτερες να παίζουν play in με κάποια από εκείνες που θα είναι τρίτες, διεκδικώντας τις υπόλοιπες θέσεις των «16».

1ο Γκρουπ: ΑΕΚ, Τενερίφη, Μάλαγα, Μανρέσα, Μούρθια (Ισπανία), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία)
2ο Γκρουπ: Περιστέρι bwin, Προμηθέας, Οστάνδη (Βέλγιο), Καρσίγιακα (Τουρκία), Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία), Ιγκοκέα (Βοσνία), Ρίγα (Λετονία), Ντερτόνα (Ιταλία)
3ο Γκρουπ: Ράστα Φέχτα, Χέμνιτς (Γερμανία), Ναντέρ, Σεντ Κεντέν (Γαλλία), Μανίσα (Τουρκία), Στσέτσιν (Πολωνία), Ρετζιάνα (Ιταλία), Μακάμπι Ραμάτ Γκαν (Ισραήλ)
4ο Γκρουπ: Κολοσσός, Βίρτσμπουργκ (Γερμανία), FMP (Σερβία), Σλασκ (Πολωνία) + τέσσερις ομάδες προκριματικών

Ο ΠΑΟΚ, που θα λάβει μέρος στα προκριματικά διεκδικώντας μία από τις τέσσερις τελευταίες θέσεις της κανονικής περιόδου, τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Βόννη και θα βρεθεί στο ίδιο προκριματικό τουρνουά με μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

1ο Γκρουπ: ΠΑΟΚ, Βόννη (Γερμανία)
2ο Γκρουπ: Σάσαρι (Ιταλία), Σολέ (Γαλλία)
3ο Γκρουπ: Ντεν Μπος (Ολλανδία), Γιουβέντους (Λιθουανία)
4ο Γκρουπ: Οραντέα (Ρουμανία), Αντβέρπ (Βέλγιο)
5ο Γκρουπ: Καλεντόνια Γκλαντιέιτορς (Μ. Βρετανία), Ανδόρα (Ισπανία).
6ο Γκρουπ: Πετκίμσπορ (Τουρκία), Σπάρτακ (Σερβία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το BCL