Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο τοπικό πρωτάθλημα θα συμμετέχει ο ΑΣ Ευγένιος Γκέραρντ

Στο σύλλογο θα συμμετέχουν κυρίως παιδιά από την Ακαδημία ποδοσφαίρου «GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY»

Ο ΑΣ Ευγένιος Γκέραρντ που δημιουργήθηκε το 2020 προς τιμήν του θρύλου του ΟΦΗ, ανακοίνωσε πως τη νέα σεζόν θα συμμετέχει σε κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με σεβασμό στο όραμα του Ευγένιου Γκέραρντ

Όπως είχαμε ανακοινώσει σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η ίδρυση του «Αθλητικού Συλλόγου Ευγένιος Γκέραρντ» είναι πλέον γεγονός.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό στο όνομα του Ευγένιου Γκέραρντ θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το όραμα και την αγάπη που είχε για το ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας τις αξίες που προσφέρει το άθλημα.

Στο σύλλογο μας θα συμμετέχουν κυρίως παιδιά από την Ακαδημία ποδοσφαίρου «GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY», που έχει ως έδρα το Παγκρήτιο στάδιο (την οποία ίδρυσαν τον Σεπτέμβριο του 2016 ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ με τον Μανώλη Παπαδάκη), όπως επίσης και παιδιά που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν στα Gerards Camps.

Το Δ.Σ. αποτελείται από επτά μέλη και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εγγραφεί ο σύλλογος άμεσα στο μητρώο αθλητικών σωματείων από τον περασμένο Σεπτέμβρη και να είναι καθόλα νόμιμο και έτοιμο για να ξεκινήσει την οργάνωση για την νέα σεζόν 2022-2023, καθώς θα πάρει μέρος στο τοπικό της ΕΠΣΗ. Το σωματείο «Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ» θα έχει ως έδρα το δημοτικό γήπεδο της Ελιάς Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου, το χωριό που αγάπησε και κατοικούσε ο Ευγένιος Γκέραρντ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ( Eugene Gerards ), εδραίωσε τον ΟΦΗ στις πρώτες θέσεις της Α’ Εθνικής, γράφοντας έτσι το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Ήταν προπονητής από το 1985 έως το 2000 και αποτέλεσε τον μακροβιότερο τεχνικό όλων των εποχών που κάθισε στον πάγκο ομάδας της πρώτης κατηγορίας, ρεκόρ που μέχρι και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί.

Σε όλα αυτά «βαρόμετρο» αποτέλεσε ο τρόπος με τον οποίο έβλεπε το ποδόσφαιρο και το όραμα που είχε γι’ αυτό. Σκοπός του ήταν η παραγωγή ποδοσφαιρικού πολιτισμού και βέβαια η παραγωγή ταλέντων, χαρακτηριστικό γνώρισμα και τον ομάδων του ΟΦΗ σε όλα τα χρόνια της πορείας του. Έδινε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των παιδιών και στην ανάδειξη ταλέντων, γι’ αυτό και επί εποχής του αναδείχθηκαν κάποιοι από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας, τόσο σε ταλέντο, όσο και σε ήθος. Ο Ευγένιος Γκέραρντ, ήταν ένας άνθρωπος με αγάπη προς τους νέους, με περίσσια ευγένεια και τιμιότητα, γι’ αυτό και δε θα ξεχαστεί ποτέ από κανένα φίλαθλο, οποιασδήποτε ομάδας. Το όνομά του θα συνεχίσει να ακούγεται για να υπενθυμίζει στους μεγαλύτερους πόσα προσέφερε, αλλά και για να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιος ήταν ο άνθρωπος, που άνοιξε το δρόμο για να γίνει ακόμα καλύτερο το ποδόσφαιρο στο τόπο μας.


Με εκτίμηση

Δ.Σ.

Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ