Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση για τα αδέσποτα στη Λότζια

Συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων του Ηρακλείου είχε το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών  Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, αρμόδια για τα θέματα των αδέσποτων, Μαρία Καναβάκη. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κας Καναβάκη, η οποία είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί και να ακούσει τις προτάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων «Ζωφόρος» και «Σείριος» .

Όπως τονίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα ,με την άρση των μέτρων που επικρατούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για  το θέμα των αδέσποτων ζώων το οποίο στο Ηράκλειο είναι υπαρκτό και χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση του.

Στη διάρκεια της συνάντησης τα σωματεία επικεντρωθήκαν σε μια σειρά από ενέργειες που μπορούν να γίνουν , επισημαίνοντας ότι η στείρωση και η υιοθεσία αδέσποτων θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά  στην αντιμετώπιση του προβλήματος

«Στο Δήμο Ηρακλείου το ζήτημα των αδέσποτων παραμένει σημαντικό και βρίσκεται στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας» δήλωσε η κα Καναβάκη  συμπληρώνοντας , «γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την αντιμετώπιση του και σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε την συνεργασία όλων. Ατομικά και συλλογικά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Μαρία Χουστουλάκη και Νατάσα Καμπουρίδου από το φιλοζωικό σωματείο «Ζωφόρος» και οι Μαρίζα Ζημονοπούλου και Έλλη Κοκκάλη από το σωματείο «Σείριος» καθώς και η Εύη Μαρτιμιανάκη από Τμήμα Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ