Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θάνος Πλέυρης: «Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους»

Διαβάστε τι προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στο επτάμηνο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας ότι «θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες».

Τι ισχύει σήμερα

Το όριο του επταμήνου για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, είχε θεσπιστεί εδώ και λίγο καιρό για τους άνω των 60. Ηταν ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την ίδια περίοδο που έγινε υποχρεωτικός, ουσιαστικά, ο εμβολιασμός για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Για τους κάτω των 60 μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει καμία ανακοίνωση, ενώ το θέμα για θέσπιση ημερομηνίας λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού είχε απασχολήσει και την ΕΕ.

Όπως προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης, πλέον, για όλους το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει στους 7 μήνες.

Το πιστοποιητικό νόσησης διαρκεί για τρεις μήνες και εκδίδεται με rapid test για τους εμβολιασμένους και με PCR για τους ανεμβολίαστους.

«Παράθυρο» για μερική άρση περιορισμών

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μερική άρση περιορισμών μετά από επανεξέταση του επιδημικού κύματος από την επιτροπή την επόμενη εβδομάδα ανάλογα με το χρόνο κορύφωσης του κύματος και της πίεσης στο ΕΣΥ. Αυτό αφορά και τα κέντρα διασκέδασης.

«Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρξει περαιτέρω περιορισμός σε άλλες δραστηριότητες, άρα αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε περισσότερους από αυτούς που έχουν μπει, κι από εκεί και πέρα θα επανεκτιμηθεί την άλλη εβδομάδα αν χρειαστεί αυτοί οι περιορισμοί να παραμείνουν, ή θα μπορούν μερικώς να αίρονται πχ. στα γήπεδα, αν θα μπορεί να υπάρξει κάτι μεγαλύτερο σε πληρότητα. «Αλλά αυτό θα είναι συζήτηση της άλλης εβδομάδας» σημείωσε ο κ. Πλεύρης. «Μέχρι τις 16 ισχύουν τα μέτρα, άρα υπολογίστε ότι την επομένη Τρίτη – Τετάρτη που θα είναι η τρίτη εβδομάδα με Όμικρον θα έχουμε καλύτερα αποτυπωμένη εικόνα» αποσαφήνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ