Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεράπευσαν γυναίκα στις ΗΠΑ από HIV!

Χωρίς να χρειαστεί επιπλέον αγωγή για AIDS!

Υπέροχα νέα για την καταπολέμηση του ιού HIV.

Η 15η Φεβρουαρίου είναι πλέον μία σημαντική μέρα. Μία αμερικανίδα ασθενής έγινε η πρώτη γυναίκα (και ο τρίτος άνθρωπος) στον κόσμο που θεραπεύτηκε από τον ιό HIV μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη που ήταν ανθεκτικός στον ιό που προκαλεί AIDS.

Η περίπτωση της μεσήλικης γυναίκας που έπασχε από λευχαιμία παρουσιάστηκε σε Συνέδριο στο Denver, ως μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους. Αφού έλαβε αίμα ομφάλιου λώρου για να θεραπεύσει τη λευχαιμία, απαλλάχθηκε από τον ιό HIV πριν από 14 μήνες, χωρίς να χρειαστεί να κάνει έξτρα θεραπείες για το AIDS.

Οι δύο προηγούμενοι ασθενείς ήταν άντρες (ο ένας λευκός και ο άλλος Λατίνος), οι οποίοι θεραπεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο. Είναι όλες κομμάτι μία μεγαλύτερης αμερικανική έρευνας, με επικεφαλής την Δρ. Yvonne Bryson από το UCLA και την Δρ. Deborah Persaud του Johns Hopkins University. Ακολουθούν 25 ασθενείς με HIV, οι οποίοι λαμβάνουν μόσχευμα βλαστοκυττάρων από αίμα ομφάλιου λώρου για να θεραπεύσουν τον καρκίνο και άλλες σοβαρές νόσους, αφού περάσουν από το στάδιο της χημειοθεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ