Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: 16χρονος ξυλοκόπησε συμμαθητή του φωνάζοντας «εσύ δεν θα πεις “μη με χτυπάτε άλλο”;»

Το περιστατικό είχε οπαδικό υπόβαθρο.

Προκαταρκτική εξέταση προς την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. παρήγγειλε εισαγγελέας προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία 16χρονου για ξυλοδαρμό με οπαδικό υπόβαθρο από συνομήλικο συμμαθητή του, λίγο πριν από το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη καταγγελία, από τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας ο 16χρονος δεχόταν από τον συμμαθητή του απειλές και ύβρεις, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της οπαδικής του ταυτότητας, η οποία ήταν γνωστή στον δράστη. Ο 16χρονος φέρεται να συμφώνησε με τον συμμαθητή του να συναντηθούν για να επιλυθεί ειρηνικά η όποια διαφορά θεωρούσε ο δεύτερος ότι είχαν.

Αφού συναντήθηκαν στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα, κινήθηκαν, παρουσία ενός τρίτου ανήλικου, σε παρακείμενη πυλωτή για να μιλήσουν. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο τρίτος ανήλικος απέσπασε την προσοχή του 16χρονου και τότε ο συμμαθητής του άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι και στο σώμα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος όπου συνέχισε τη σωματική βία, εξυβρίζοντάς τον ταυτόχρονα για τις οπαδικές του προτιμήσεις.

Πεσμένος στο έδαφος, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, και όσο τον χτυπούσε, ο δράστης τον ειρωνεύτηκε χρησιμοποιώντας τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου Άλκη: «Εσύ δεν θα πεις “μη με χτυπάτε άλλο”;» , ενώ αποχωρώντας αφαίρεσε χρήματα από τον 16χρονο που κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν πέσει στο έδαφος.

Ο 16χρονος κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου κατήγγειλε το περιστατικό και δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ένα 24ωρο αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του μηνυόμενου ανήλικου για σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση και κλοπή.

Μελετώντας τη δικογραφία, ο εισαγγελέας ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνήσει περαιτέρω το συμβάν για να διαπιστωθεί εάν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της Αθλητικής Νομοθεσίας. Υπό αυτές τις συνθήκες και εν αναμονή του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ο ανήλικος δράστης αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ