Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Παράθυρο έπεσε μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής.

Παράθυρο έπεσε από τη θέση του, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, την ώρα του μαθήματος, στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, που στεγάζεται στην οδό Εγνατίας 132, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα που έκανε μάθημα το τμήμα της Ε’ τάξης η εκπαιδευτικός ζήτησε από μαθητή να ανοίξει το παράθυρο για αερισμό, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού, όμως το κάσωμα με το τζάμι αποσυνδέθηκε από το ξύλινο πλαίσιο του κουφώματος και έπεσε κάτω.

Μηχανικοί της αρμόδιας για τα σχολικά κτίρια Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης επανατοποθέτησαν το φύλλο στο κούφωμα, όμως η διεύθυνση του σχολείου ισχυρίζεται πως η παλαιότητα του κτιρίου – σε συνδυασμό με το ότι είναι διατηρητέο και οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες – εγκυμονεί διαρκή κίνδυνο για αντίστοιχα ατυχήματα.

«Τα κουφώματα χρονολογούνται από το 1893. Έχουμε επισημάνει και εγγράφως προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πως θεωρούμε το κτίριο ακατάλληλο για τη στέγαση σχολείου.

Η σκάλα, λόγω της επικινδυνότητάς της, δεν αρμόζει σε δημόσια υπηρεσία, πόσο μάλλον για να ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά 250 μαθητές και 35 εκπαιδευτικοί. Το κτίριο είναι διατηρητέο και κάθε παρέμβαση περνάει όχι μόνο από τον δήμο, αλλά και την εφορεία αρχαιοτήτων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του σχολείου, Χρύσα Γεράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ