Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την απόφαση να σταματήσει η λειτουργία των συνδέσμων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ελπίζω να μη χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από την Ευρώπη»

Τα μέτρα στα οποία κατέληξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και αυτή που ακολούθησε με τους ιδιοκτήτες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε τις αποφάσεις που λήφθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τόνισε λοιπόν ότι θα κλείσουν πλέον οι λέσχες οπαδών και κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο έλεγχος των οργανωμένων σε θύρες που έχει δημιουργηθεί πρόβλημα θα γίνεται πλέον από την αστυνομία, ενώ τόνισε ότι οι παραπάνω αποφάσεις βρήκαν σύμφωνους τους τέσσερις διοικητικούς ηγέτες των ομάδων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο και για πιο δραστικά μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα «να μην χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από ευρωπαϊκές οργανώσεις, που είναι το ύστατο μέτρο».

Αναφερόμενος νωρίτερα στο αιματηρό περιστατικό της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ένοχοι της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Απαντώντας, δε, στις δηλώσεις Κροατών αξιωματούχων, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή, ακόμη κι είναι επίσημη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ