Συνδεθείτε μαζί μας

NBA

To NBA χτυπάει τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 75 δισ. δολαρίων

Έτοιμο να υπογράψει ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο «μαμούθ» είναι το ΝΒΑ!

Σύμφωνα με το «frontofficesports.com», η λίγκα έχει πολύ μεγάλα σχέδια για το μέλλον και αναμένεται να πουλήσει πολύ ακριβά το «προϊόν» της. Συγκεκριμένα, φέρεται να συζητά για νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια εννέα ετών, έναντι 75 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τριπλασιασμό της τιμή του, καθώς το παρόν συμβόλαιο που είναι ίδιας χρονικής διάρκειας με την Disney και WarnerMedia είναι ύψους 24 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η λίγκα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την Tencent, για τη μετάδοση των αγώνων στην Κίνα, με το συμβόλαιο εκεί να είναι πενταετούς διάρκειας, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων.

Από ‘κει και πέρα, τη φετινή σεζόν ο μέσος όρος τηλεθέασης στους αμερικανικούς παρόχους ABC, ESPN και TNT ήταν 1,32 εκατ. τηλεθεατές ανά παιχνίδι, δηλαδή μειωμένος κατά 25% σε σχέση με τη σεζόν 2018/19, όπου παρακολουθούσαν 1,75 εκατ. τηλεθεατές.

Στο μεταξύ, ο Άνταμ Σίλβερ επεξεργάζεται πολύ σοβαρά και ένα μίνι τουρνουά στα μέσα της σεζόν, όπου θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες και θα διεξάγεται σε τρεις νοκ άουτ γύρους. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θα υπάρχει και οικονομικό κίνητρο, καθώς οι παίκτες της νικήτριας ομάδας θα βάλουν από 1 εκατ. δολάρια έκαστος στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το NBA