Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Το ποσό των 7.8 εκατομμυρίων δίνει στην οικογένεια του Νούρι ο Άγιαξ

Οικονομική ενίσχυση με τη μορφή αποζημίωσης στην οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε την επίτευξη φιλικού διακανονισμού με την οικογένεια του άτυχου πρώην ποδοσφαιριστή του, Αμπντελάκ Νουρί, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα για τρία χρόνια μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη σε φιλικό αγώνα το καλοκαίρι του 2017.

Ο 25χρονος Ολλανδός με μαροκινές ρίζες ξύπνησε από το κώμα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη του 2020, ωστόσο, έχει υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και μερική παράλυση. Περίπου πέντε χρόνια μετά τη «μαύρη» ημέρα της 8ης Ιουλίου του 2017, η πλευρά του Αίαντα γνωστοποίησε τη συμφωνία της με την οικογένεια του άλλοτε ποδοσφαιριστή τους για καταβολή αποζημίωσης, η οποία θα φτάσει τα 7,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για το συμβάν, οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν το κόστος της ζημιάς με βασική παράμετρο την απώλεια ικανότητας εργασίας του Νούρι. Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, ο Άγιαξ είχε αναλάβει τις ευθύνες του περιστατικού καθώς συνέβη εν ώρα αγώνα σε χώρο δράσης της ομάδας κι όπως είχε παραδεχθεί ο σύλλογος η ιατρική βοήθεια δεν χορηγήθηκε άμεσα στον άτυχο ποδοσφαιριστή. Το ίδιο ισχύει και με τα έξοδα για τη νοσηλεία και τη φροντίδα του Νούρι, τα οποία ο Αίαντας θα συνεχίσει να παρέχει στο μέλλον.

Ο Αμπντελάκ Νουρί είχε αγωνιστεί 15 φορές με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ από το 2016, με απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ