Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tο Twitter σχολιάζει την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση

Πώς εξηγούν το μέτρο οι ειδικοί

«Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ και θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας το αργότερο στις 23.00. Επιπλέον θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο». Με αυτά τα λόγια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα της εστίασης, συνοδευμένο από ένα μέτρο που έκανε πολλούς να απογοητευτούν: την απαγόρευση της μουσικής σε όλα τα καταστήματα εστίασης.

Οι χρήστες του twitter δεν άφησαν ασχολίαστο το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής σε όλα τα καταστήματα εστίασης μετά το άνοιγμα που έχει προγραμματιστεί για μετά το Πάσχα.

Πώς εξηγούν το μέτρο οι ειδικοί

Το λόγο που αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση χωρίς ωστόσο να υπάρχει μουσική στα μαγαζιά, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Μ. Πέμπτης είπε πως το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορονοϊός.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ