Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Τσεφέριν: «Παίκτης έφυγε από την Ουκρανία και ήρθε σπίτι μου»

Σχεδόν δύο ημέρες βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Ουκρανούς ποδοσφαιριστές και προπονητές ο πρόεδρος της UEFA.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στο συνέδριο των Financial Times στο Λονδίνο ανέφερε ότι με την έναρξη του πολέμου έπρεπε να είναι στο τηλέφωνο για 48 ώρες με Ουκρανούς παίκτες και προπονητές για να τους βοηθήσει να φύγουν από τη χώρα.

Όπως τόνισε μάλιστα, χρειάστηκε να ανοίξει το σπίτι του, προκειμένου να φιλοξενήσει έναν παίκτη ο οποίος ζητούσε απεγνωσμένη βοήθεια, φεύγοντας από την Ουκρανία.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν ένας τέτοιος πόλεμος στην Ευρώπη. Πέρασα 48 ώρες μιλώντας με παίκτες και προπονητές για να τους βοηθήσω να φύγουν από την Ουκρανία. Ήμασταν σε επαφή 24 ώρες την ημέρα. Μίλησα με τις κυβερνήσεις για να βοηθήσω, αλλά δεν μπορούν πάντα γιατί η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι εγγυημένη. Είναι δύσκολο να εξηγήσω πόσο σκληρές ήταν αυτές οι συνομιλίες. Ένας από τους ποδοσφαιριστές έφυγε από την Ουκρανία και ήρθε στο σπίτι μου. Έχουμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος και αυτή η τρέλα θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ