Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: «Που ήταν το διεθνές δίκαιο επί 48 χρόνια στην Κύπρο;»

«Που ήταν και που είναι στην Κύπρο το διεθνές δίκαιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της για την Ελλάδα αναφέρθηκε και σε ένα ερώτημα που έχουν θέσει αρκετοί και αφορά την Κύπρο, τονίζοντας: «Πού είναι το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο επί 48 χρόνια;».

«Οι εξελίξεις εγκυμονούν κινδύνους και αποτελούν ιστορικό πισωγύρισμα για την Ευρώπη. Θα ήταν ιστορικό λάθος η χώρα να πρωτοστατήσει σε αυτή την ιστορική μετατόπιση. Ενώ γυρνάμε στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου να υιοθετούμε τώρα το δόγμα Παπάγου. Θεωρούμε ότι το ιστορικό πισωγύρισμα που συντελείται αυτές τις ώρες είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ποιος ευνοείται από τον Ψυχρό Πόλεμο; Πάντως όχι η ΕΕ», είπε και αναφέρθηκε στο Διεθνές Δίκαιο:

«Πού ήταν και που είναι το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο 48 χρόνια; Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες τόσο στην ΕΕ τόσο και στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ για την διαρκή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία. Ποιος επωφελείται από το διαζύγιο; Η ΕΕ; Ιστορικό λάθος αυτό που διαπράττει ο Πούτιν, ιστορικά η Ρωσία δεν είχε γυρίσει ποτέ την πλάτη στην Ευρώπη. Οφείλει η ΕΕ να διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. Να επιχειρήσει να μεσολαβήσει στις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, να έχει απόσταση όσο χρειάζεται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ