Συνδεθείτε μαζί μας

NBA

Τζέιμς: «Δεν θα γίνει εμμονή το σκοράρισμα»

Δεν θα γίνει αυτοσκοπός η κατάρριψη του ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, δηλώνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Πριν από το τζάμπολ με τους Ουίζαρντς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χρειαζόταν 20 πόντους για να προσπεράσει τον Καρλ Μαλόουν, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σημειώνοντας 36.928 πόντους σε 19 χρόνια καριέρας με τους Τζαζ (1985-03) και τους Λέικερς (2003-04).

Εν τέλει, ο Τζέιμς πέτυχε 38 πόντους στην ήττα των Καλιφορνέζων από τους Ουίζαρντς με 127-119, φτάνοντας συνολικά τους 36.947 πόντους και πλέον απέχει 1.440 πόντους από τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ (38.387). Πάντως ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν σκέφτεται συνέχεια το ρεκόρ.

«Απλώς και μόνο ότι αποτελώ κομμάτι αυτής της λίγκας για τόσα χρόνια και ότι μπαίνω στην εξίσωση με ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που μεγάλωσα βλέποντάς τους και με ενέπνευσαν… Δεν ξέρω… Χάνω τα λόγια μου. Είναι τεράστια τιμή για εμένα, την πόλη μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου που ζούμε αυτές τις στιγμές σε αυτό το ταξίδι. Και γι’αυτούς ακριβώς το κάνω. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνει εμμονή το ρεκόρ. Παίζω όπως συνηθίζω να παίζω όλα αυτά τα χρόνια. Απλώς, όλα αυτά τα ρεκόρ προέκυψαν στην πορεία, παίζοντας το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Προσπαθώντας, δηλαδή να κερδίσω κάθε ματς και παίζοντας για τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω, λοιπόν κάποια στιγμή να έλθει το ρεκόρ όμως δεν θα το σκέφτομαι τόσο πολύ μέχρι να πλησιάσω σε αυτό» ανέφερε μετά από το ματς με τους Ουίζαρντς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το NBA