Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

UEFA: Αυστηρότερο το πρωτόκολλο για τη διάσειση στο ποδόσφαιρο

Δείτε το βίντεο με το νέο πρωτόκολλο για τους τραυματισμούς στα κεφαλιά των ποδοσφαιριστών.

Θέτοντας σε πρώτο πλάνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, η UEFA αποφάσισε να επικαιροποιήσει και να αυστηροποιήσει το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των τραυματισμών στο κεφάλι και πιθανών διασείσεων.

Η διαδικασία που στο εξής θα πρέπει να ακολουθείται σε τραυματισμούς στο κεφάλι, είναι:

-Σε περίπτωση πιθανής διάσεισης, ο διαιτητής πρέπει να διακόπτει το παιχνίδι επιτρέποντας στον τραυματισμένο παίκτη να εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας. Οι παίκτες θα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμοι και να μην παρεμβαίνουν.

-Η αρχική εξέταση δεν θα πρέπει να διαρκεί περισσότερα από τρία λεπτά, εκτός κι αν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό που απαιτεί να παρασχεθεί φροντίδα στον παίκτη εντός του αγωνιστικού χώρου ή να μείνει ακινητοποιημένος για να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

-Αν η εκτίμηση της κατάστασης δεν μπορεί να γίνει μετά από τρία λεπτά ή υπάρχει υποψία διάσεισης, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στον παίκτη να συνεχίσει να αγωνίζεται.

-Ένας παίκτης που τραυματίζεται στο κεφάλι και απαιτείται εξέταση για πιθανή διάσειση, θα επιτρέπεται να συνεχίσει να αγωνίζεται αφού ο γιατρός της ομάδας επιβεβαιώσει στον διαιτητή πως είναι σε θέση να το κάνει.

-Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον γιατρό της ομάδας. Προπονητές, διαιτητές και σταφ δεν επιτρέπεται να επεμβαίνουν στην εκτίμηση της κατάστασης και την απόφαση του γιατρού.

Παράλληλα, οι γιατροί των συλλόγων και των εθνικών ομάδων θα πρέπει να οργανώσουν μίτινγκ με τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και το σταφ για να τους ενημερώσουν για το πρωτόκολλο διάσεισης που ακολουθείται από την UEFA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ