Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

UEFA: «Συμμόρφωση με τους κανόνες της χώρας διεξαγωγής»

Συμμόρφωση των ομάδων με τους κανόνες των χωρών διεξαγωγής των αγώνων συνέστησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν, έδωσε πάτημα στην UEFA να κάνει διευκρινήσεις σχετικά με τα επερχόμενα ταξίδια των ομάδα για τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να τονίζει πως τα ευρωπαϊκά κλαμπ είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους νόμους και τα μέτρα των χωρών στις οποίες διεξάγονται οι αγώνες.

«Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής. Κάθε ομάδα θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας», ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ανεμβολίαστοι παίκτες της Τσέλσι μπορεί να χάσουν τον εκτός έδρας αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με τη Λιλ, καθώς η Γαλλία έχει θεσπίσει την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους αθλητές στη γαλλική επικράτεια, όπως και στην Ιταλία που δε θα μπορούν να ταξιδέψουν οι αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει πρόσφατα. Φυσικά η ενημέρωση της UEFA «αγγίζει» και τις Ελληνικές ομάδες. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μπέργκαμο για τον αγώνα με την Αταλάντα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Δανία για να αντιμετωπίσει τη Μίντιλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ