Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Βαθμός και εμφάνιση του ΟΦΗ

Η κριτική των παικτών του ΟΦΗ

Ακόμα αναλύσεις βλέπετε και νέες εκπομπές στην τηλεόραση? Δεν θα γίνεται σοφότεροι , αφήστε και κανένα άλλο μέλος του σπιτιού να δει κανένα έργο.Τους μπαφιάσατε στα αθλητικά όλο το τριήμερο.

Μπήκατε στη κόντρα nova – cosmote και θα χάσετε τον ύπνο σας. Τώρα καταλαβαίνω γιατί όλη τη χρονιά θα βλέπουμε το παιχνίδι της Δευτέρας στη nova και θα βάζουνε στο βραδινό παιχνίδι της Κυριακής το κόσμο να αποφασίζει αν θα δει και ποιο συνδρομητικό γιατί θα χει καλό αγώνα.

Γιατί η nova πήρε το Νικολαίδη να κάνει τη Δευτέρα εκπομπή άρα θέλει και αγώνα να της έχουνε να σχολιάζει. Σε άλλο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με τα media και τις change κολλιές που γίνονται.

Λοιπόν για τον ΟΦΗ ξεκίνησα να γράφω κι ακόμα τίποτα. Για πάμε λοιπόν να γράψουμε τι είδαμε στο Χαριλάου πριν από λίγο. Α και μην αρχίσετε τις συμφωνίες η τις διαφωνίες.Εγώ απλά γράφω τι είδα. Και να σας πω ότι έχω και υπερμετρωπία μπας και συγχωρεθώ λίγο.

ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 0-0 λοιπόν.Καταρχάς να πούμε ότι είναι ένα θετικό αποτέλεσμα και όλα τα καλά που θα πουν όλοι να τα προσυπογράψουμε κι εμείς όπως ο προϊστάμενος στο δημόσιο τομέα. Υπογραφή και σφραγίδα να φύγει.

Ξεκινώντας όπως πάντα από τον προπονητή να του δώσω τα εύσημα. Σωστή προσέγγιση του αγώνα, καλή προετοιμασία αλλά και κοουτσάρισμα με αλλαγές στο χρόνο που έπρεπε και τους παίκτες που χρειαζόντουσαν ανάσες.Η μοναδική μου ένσταση είναι η αλλαγή του Μαρινάκη με τον Διαμαντή που μου έδειξαν σημάδια μη εμπιστοσύνης στον Ουές ανεξάρτητα αν μετά από ένα δεκάλεπτο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως είχε αυτή την αλλαγή στο μυαλό του ο κόουτς και γι αυτό είχαμε αυτή τη σειρά των αλλαγών.

Το σύστημα του ναι μεν 4-3-3 αλλά κλείνοντας χώρους και βάζοντας τον Γκαγέγος πολύ κοντά και μπροστά στα κεντρικά μπακ έδειχνε πολλές φορές και 4-1-4-1.Με καλές αλληλοκαλύψεις οι παίκτες ,με διάθεση, τρέξιμο, πάθος και στο τέλος κούραση αλλά περίσσια ψυχή πήρε ο ΟΦΗ το θετικό αποτέλεσμα.Πάμε λίγο στην ατομική κριτική που είναι καθαρά για το συγκεκριμένο παιχνίδι .Και το τονίζω αυτό γιατί και ο Μέσι σ΄ένα παιχνίδι μπορεί να μην είναι καλός και στο άλλο να κάνει παπάδες.Άρα εμείς μιλάμε πάντα για το σήμερα.

ΕΠΑΣΙ: Σταθερός, άνετος έδινε στην αμυντική γραμμή την αίσθηση της σιγουριάς του τερματοφύλακα.Καλές κινήσεις και εντός και μακριά από την εστία και τη μία στιγμή που χρειάστηκε στο 83΄ είπε όχι στην κεφαλιά του Εντιαγέ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ- ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Βάζω μαζί τα ακραία μπακ τα οποία δεν τρέλαναν με την απόδοση τους,άφησαν κενά, και ειδικά από την πλευρά του Κοροβέση δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.Και στο πρώτο πεντάλεπτο άφησαν μεγάλο κενό και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες από τον Άρη αλλά και στη συνέχεια δεν έδειχναν εμπιστοσύνη από την πλευρά τους.Χρειάζονταν και δύο βοήθειες στην κάλυψη ενώ επιθετικά δεν μπορούμε απ΄αυτό το παιχνίδι να τους ζητάμε πολλά. Λίγο καλύτερο βαθμό βάζω στον Μαρινάκη.

ΒΟΥΡΟΣ-ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ: Τα στόπερ της ομάδας είχαν δουλειά ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και απέναντι σε παίκτες με μεγαλύτερη σωματοδομή. Βάζω τον Βούρο στους διακριθέντες και τον Πασαλίδη στους καλούς στην πρεμιέρα του στον ΟΦΗ.Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό αμυντικό δίδυμο για τον ΟΦΗ και όσο περνάει ο χρόνος και μάθει καλύτερα ο ένας τον άλλο τόσο πιο καλά θα βγαίνει αυτό στην ομάδα.

Στη μεσαία γραμμή τρεις παίκτες με πολλά τρεξίματα όπου ξεχωρίζει η ποιότητα και η τεχνική κατάρτιση του Νέιρα ο οποίος πολλές φορές υπερβάλει κάνοντας ατομικά το κάτι παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε.Ήταν πολύ καλός με κοψίματα ,προσπάθεια δημιουργίας,σ΄ένα άχαρο ματς για την ποιότητα του και την δημιουργία που θέλει να κάνει.Αν είχε συμπαράσταση από τα εξτρέμ κι ένα πιο γρήγορο σέντερ φορ ίσως δημιουργούσε πιο μεστά προβλήματα στον Άρη.

Ο Γκαγέγος έδειξε ένας παίκτης που χρειάζεται ο ΟΦΗ και κάλυψε παραπάνω από επάξια το κενό του Μεγιάδο. Σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία είτε μαζί μαζί με το Μεγιάδο είτε μόνος του στη μεσαία γραμμή δείχνει ότι όταν είναι 100% έτοιμος κι εγκλιματιστεί μπορεί να γίνει το σκυλί του πολέμου που θέλει κάθε ομάδα.

Ο Ντε Γκουζμαν έχει ποιότητα, τεχνική ,κόβει, ράβει μπορεί να πάρει καλύτερο βαθμό από το σημερινό αν και δε νομίζω ότι βρήκα κάποιο να υστερήσει από τη μεσαία γραμμή.

Πάμε στη τριάδα της επίθεσης που δε νομίζω οτι θα είναι η ίδια όταν όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Νιόπλια. Αρχίζω από τον καλύτερο της τριάδας που για μένα ήταν ο Καμάου.Ταχύς με καλά ανεβάσματα μέχρι που άντεχε, με ντρίπλα, διεισδυτικός και ξέροντας πότε μπορεί να συγκλίνει προς τη περιοχή ανεξάρτητα που δεν είχε βοήθεια επιθετικά από το μπακ της πλευράς του.Γύζε και βοηθούσε πίσω και παρά τις επιπολαιότητες σε ορισμένες φάσεις που δεν ολοκλήρωσε είτε λόγω ενθουσιασμού ή απειρίας μπορεί προϊόντος του χρόνου να δώσει περισσότερα στον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά ο Φαν Ντουίνεν που δεν με ενθουσίασε.Έτρεξε ,προσπάθησε αλλά δεν είδα ουσιαστικό παιχνίδι απ΄αυτόν και κάπως να είναι έξω από τα νερά του.Ας μη ξεχνάμε ότι οχι μόνο σ αυτον αλλά και σε όλους τους νέους και δη τους ξένους πρέπει να δώσουμε χρόνο προσαρμογής.

Και φτάνω στον Καστάνιος. Ήρθε πέρυσι στην ομάδα έχοντας μεγάλο διάστημα αποχής και ουσιαστικά ένα χαμένο κομμάτι στο πρωτάθλημα.Πίστευα φέτος ότι με την απαραίτητη προσαρμογή και την προετοιμασία με την ομάδα θα έβλεπα το πολυδιαφημισμένο σέντερ φορ που θα αντικαθιστούσε τον Φιγκειρέδο.

Όμως και η φάση του 3ου λεπτού και η παρουσία του σ΄όλο το διάστημα που έπαιξε μου βγάζουν αρνητικό πρόσημο.Κάπποιοι θα πείτε ότι σ΄ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ αμύνεται κι έχει κατοχή 31% τι να περιμένουμε από το σέντερ φορ.Θα συμφωνήσω μέχρι ένα σημείο και θα αντικρούσω.

Στην ευκαιρία του 3ου λεπτού φεύγει 3 μέτρα μπροστά από τον αμυντικό καθυστερεί τόσο όσο να τον φτάσει ο αμυντικός και να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Είμαστε στο 3 και όχι στο 83 να …είναι κουρασμένος. Σ αυτά τα παιχνίδια θέλεις γρήγορο επιθετικό να εκμεταλλευτεί τη μια ευκαιρία στον αγώνα σε μια αντεπίθεση.Μου έδειξε στο σημερινό παιχνίδι σαν να παίζει ένας παλαίμαχος και βαρύς παίκτης.Μακάρι να κάνω λάθος.Αλλά πιστεύω ότι για τα εκτός έδρας ματς ο Ντουρμισάι είναι πιο ιδανικός γι αυτή τη θέση και για τα εντός ας πάρει τις ευκαιρίες του ο Καστάνιος με κάποιες ομάδες ίσης ή και μικρότερης ποιότητας από τον ΟΦΗ.

Οι αλλαγές σαν σκέψεις ήταν καλές και απαραίτητες,έδωσαν ζωντάνια και κίνηση οι μεσοεπιθετικοί, ενώ έκλεισαν χώρους οι αμυντικογενείς απέναντι σ΄ένα ΑΡΗ που και θα πίεζε και θα κέρδιζε συνεχώς μέτρα.

Εν κατακλείδι πρώτο δείγμα σε γενικές γραμμές θετικό, απέναντι σε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες και ατομικά και ομαδικά.Βαθμός πολύτιμος και για την ψυχολογία σ΄ένα δύσκολο πρόγραμμα το πρώτο δίμηνο κι επιτέλους μηδέν στην άμυνα που στο περσινό πρωτάθλημα δεχόταν σχεδόν πάντα γκολ.

Keep going που λένε και στο χωριό μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1