Συνδεθείτε μαζί μας

EUROBASKET

Βατός όμιλος για την Εθνική Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ!

Η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία και η Εσθονία θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023.

Βατή ως… καλή χαρακτηρίζεται η κλήρωση στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 για την Εθνική Γυναικών. Ως επικεφαλής ομίλου θα βρεθεί στο έβδομο γκρουπ, όπου θα αντιμετωπίσει Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία και Εσθονία.

Την πρόκριση στα τελικά που θα φιλοξενηθούν στη Σλοβενία και το Ισραήλ θα πάρουν 14 ομάδες: οι πρώτες δέκα ομάδες των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες εξασφαλίζουν την πρόκριση.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν με τη μορφή «παραθύρων» το Νοέμβριο (11-14/11/2021) και θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2023, με τις 38 συμμετέχουσες ομάδες να χωρίζονται σε δέκα ομίλους.

Οι όμιλοι:

1ος: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία
2ος: Γαλλία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία
3ος: Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ισλανδία
4ος: Τουρκία, Σλοβενία, Πολωνία, Αλβανία
5ος: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία
6ος: Ρωσία, Μαυροβούνιο, Δανία, Αυστρία
7ος: Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Εσθονία
8ος: Ιταλία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Ελβετία
9ος: Λευκορωσία, Τσεχία, Ολλανδία, Ιρλανδία
10ος: Σουηδία, Λετονία, Ισραήλ

*Για την επιλογή των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα με την ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση κάθε ομίλου που έχει τέσσερις ομάδες. Εάν στις πρώτες δεκατέσσερις ομάδες των προκριματικών είναι η Σλοβενία ή το Ισραήλ, τότε στα τελικά θα περάσει η αμέσως επόμενη του ομίλου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROBASKET