Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόλος: 61χρονος…πλάκωσε στο ξύλο ζευγάρι επειδή έκανε γυμναστική

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2020, και ο 61χρονος καταδικάστηκε σήμερα σε 15 μήνες φυλάκισης.

Ένα αδιανόητο περιστατικό βίας συνέβη στον Βόλο. Ένας 61χρονος πλάκωσε στο ξύλο ένα ζευγάρι στην πολυκατοικία που έμενε, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος όταν έκαναν γυμναστική στο διαμέρισμα τους, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 31 Μαρτίου 2020, όταν είχε ξεκινήσει το lockdown, στην είσοδο της πολυκατοικίας επιτέθηκε σε 46χρονη γυναίκα την έσπρωξε στον τοίχο, της έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο, ενώ της απέσπασε το κινητό τηλέφωνο. Επίσης την έσπρωξε με δύναμη στα κάγκελα της πολυκατοικίας και της κατάφερε άλλα δύο χτυπήματα με τον αγώνα στο πρόσωπο, προκαλώντας της μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στα χέρια.

Την σκηνή αντιλήφθηκε ο συγκάτοικος της γυναίκας 49 χρονών και όταν πήγε στο σημείο, ο κατηγορούμενος τον έσπρωξε στα σκαλιά της πολυκατοικίας, και τον χτυπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, προκαλώντας του θλαστικό ρεύμα στο τριχωτό της κεφαλής, εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ του κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κατηγορούμενος είχε διαφορές με το ζευγάρι, διότι έκαναν θόρυβο, την ώρα που έκαναν γυμναστική στο διαμέρισμά τους και ο 61χρονος ενοχλούταν. Επιπλέον ο κατηγορούμενος είπε σε ηλικιωμένη γειτόνισσά του και στη γυναίκα που την προσέχει που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, ότι ο άνδρας που χτύπησε, ήταν ψυχοπαθής με χαρτί ψυχίατρου και η ίδια θα πεθάνει από το κρύο γιατί δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα.

Συγκατηγορούμενη του 61χρονου ήταν και η σύζυγός του η οποία αθωώθηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απλή σωματική βλάβη, ενώ στην υπόθεση κατέθεσαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το ζευγάρι του επιτέθηκε πρώτο και η παθούσα επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγό του. Επίσης είπε ότι είχε αγανακτήσει γιατί ο άνδρας και η γυναίκα έκαναν θόρυβο όταν έκαναν γυμναστική, θέμα για το οποίο κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία. Τελικά, το ζευγάρι μετακόμισε από την πολυκατοικία, με ειδική άδεια, εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ