Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ.Εξ. για Ρωσία: «Κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου»

Θέση πήρε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το χθεσινό διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν στο οποίο ανακοίνωσε την αναγνώριση των δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ως ανεξάρτητα κράτη προκάλεσε εξελίξεις σε όλο τον πλανήτη.

Θέση στο θέμα αυτό πήρε και ο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της Ρωσίας ως «κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΚΗ