Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζελένσκι: «Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, πάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Δήλωση-σοκ από τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στο CNN ότι μόνοι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να οδηγήσουν στο τέλος του πολέμου με τη Ρωσία, διαφορετικά ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις. Ήμουν έτοιμος εδώ και δυο χρόνια. Και χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όταν ο Φαρίντ Ζακάρια τον ρώτησε αν είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία (σ.σ. για διαπραγμάτευση). Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων – ωστόσο σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», επεσήμανε ακόμη.

Στη συνέχεια δήλωσε πως «οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ